Hyppää sisältöön

Hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli taustajoukkoineen lahjoitti raviurheilun nuorisotoimintaan varoja

Raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli ja Talli Pohjantähden alla luovuttivat lahjashekin vuoden 2018 Kuopiossa järjestettäville Ponikuninkuusraveille. Lahjoitus luovutettiin Kuopion ravinuorille lauantaina 10.6. Jyväskylän Eliitti-raveissa Koskelan Akselin ansaitsemasta jo tähän mennessä huikeasta hyväntekeväisyyspotista.

Ensimmäiseksi lahjoituskohteeksi valikoitui Kuopion Ponikuninkuusravit 2018 ja Kuopion ravinuoret saivat Jyväskylässä lahjoituksena 1000 euron lahjashekin. Myöhemmässä vaiheessa raviratojen ja hevosjalostusliittojen alaisilla nuorisokerhoilla on mahdollisuus hakea hyväntekeväisyysrahastosta tukea lasten ja nuorten toimintaan.


"Suuri kiitos kuuluu ennen kaikkea Raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyshevoselle Koskelan Akselille ja tämän tausta- ja omistajajoukolle. Kiitos kaikille, ihan mahtavaa, sanattoman kiitollinen olo"  iloitsee Noora Nykänen. 

unnamed (1)
Noora Nykänen ja Ida Korhonen Kuopion ravinuorista vastaanottamassa lahjashekkiä. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää


Kuopion raviradan puolesta lahjoitusta vastaanottamassa olivat Kuopion ravinuoret Noora Nykäsen ja Ida Korhosen johdolla. Lahjashekkiä luovuttamassa olivat Arja ja Jukka-Pekka Kauhanen Dahlia-tallilta, Keski-Suomen Hevosjalostusliiton toiminnanjohtaja Sari Piirainen ja nuorisovastaava Suvi Rautiainen Killerin ravinuorista, myyntipäällikkö Heikki Kankainen Hankkija Oy:stä sekä nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.

"Projektin onnistumisen avain on menestyvä hevonen ja siinä Akseli on jo nyt jopa ylittänyt kaikki odotukset. On hienoa olla mukana näin hienossa projektissa ja tietysti ennen kaikkea hevosen ehdoilla ja Akselin hyvinvointi huomioiden tässä edetään. Kolme peräkkäistä T76- voittoa on harvinainen saavutus mille hevoselle tahansa. Seuraava kilpailu on suunniteltu Härmän T76- raveihin juhannuspäivänä 24.6. Tämän jälkeen on suunnitelmissa Mikkelissä 15.7. tähtidivisioonafinaali, jonne Akseli on aiempien voittojen ansioista paikkansa jo varmistanut. "  kertoo Koskelan Akselin valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen hyväntekeväisyyshevosen tulevaisuuden suunnitelmista.


unnamed
Kuopion ravinuoret vastaanottivat 1000 euron lahjashekin. Kuva: Taina Toivonen


Raviurheilun nuorisotoiminnan hyväntekeväisyyshevonen Koskelan Akseli ravaa hyväntekeväisyyspottia lasten ja nuorten hyväksi. Talli Pohjantähden alla on liisannut Koskelan Akselin omistajiltaan Arja Korpiniemeltä ja Eero Matikaiselta vuoden 2017 ajaksi ja Akseli kilpailee vuoden 2017 ajan Talli Pohjantähden alla- nimissä. Koskelan Akselia valmentaa ja ohjastaa Jukka-Pekka Kauhanen ja ruuna on valmennuksessa Dahlia-tallilla Iisalmessa.

Talli Pohjantähden alla- osuuksia ehtii vielä lunastamaan 50 euron arvoisina osuuksina. Maksu sisältää kimpan osakkuuden vuoden 2017 ajaksi ja muita kuluja ei osakkaalle synny. Hevosen kuukausikulujen jälkeen jäljellä jääneet tuotot lahjoitetaan jaettavaksi vuosien 2017 ja 2018 aikana valtakunnalliseen raviratojen nuorisotoimintaan. Projekti on yksi itsenäisyyden juhlavuoden Mahdollisuuksien hevonen -teoista ja sitä tukevat Suomen Hippos ry ja Hankkija Oy. Tervetuloa mukaan hyvänmielen projektiin ja seuraamaan Koskelan Akselin hienoa uraa niin kotitallissa kuin raviradoillakin!


Lisätietoja:


Suomen Hippos ry

Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
020 760 5246
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi