Hyppää sisältöön

Huomioithan, että muiden kuin lääkeaineeksi rekisteröityjen DMSO:ta sisältävien valmisteiden käyttö voi johtaa 6 kuukauden kilpailukieltoon muissa Pohjoismaissa 1.7. alkaen

Suomen Hippos muistuttaa Svensk Travsportilta saamansa tarkennuksen mukaisesti, että 1.7.2024 alkaen vain rekisteröidyt ulkoiseen käyttöön tarkoitetut dimetyylisulfoksidia (DMSO) sisältävät lääkkeet ovat sallittuja ja kaikki muu käsittely DMSO:lla on kielletty.

Kaikkien sellaisten DMSO:ta (dimetyylisulfoksidia) sisältävien tuotteiden, joita ei ole rekisteröity lääkkeeksi, ja joille ei ole myyntilupaa EU:n alueella, anto laskimonsisäisesti, nivelensisäisesti, nivelnesteen sisäisesti, ihonalaisesti, lihaksensisäisesti, paikallisesti tai suun kautta katsotaan kiellettyjen aineiden ja varoaikojen A-listan, kohdan 4.1, mukaisiksi rikkomuksiksi ja voi johtaa 6 kuukauden kilpailukieltoon muissa Pohjoismaissa. Sääntö ei vielä toistaiseksi koske Suomea.

Rekisteröityjen DMSO:ta sisältävien lääkkeiden varoaika on vähintään 14 päivää entiseen tapaan. Huomaa, että varoaika voi olla yli 14 päivää käytettävän tuotteen muista lääkeaineista riippuen.

Lue lisää Svensk Travsportin sivuilta