Hyppää sisältöön

Huipputamma Ranch Kelly hallitsi myös Tammavaltikkaa

Forssan Pilvenmäellä ravattiin aurinkoiset iltapäiväravit lauantaina. Päälähdön, Tammavaltikan, voitti Ranch Kelly jota valmentaa Anne Luttinen ja ohjasti Hannu Torvinen.


ranchKelly2-forssa
Ranch Kelly hallitsi Tammavaltikkaa. Kuva: Lotta Kosonen
Pilvenmäen Maratonissa, kylmäveristen avoimella neljällä kilometrillä, vahvimmaksi osoittautui Juiseri. Hevosta valmentaa Camilla Vihanto ja ohjasti Henri Bollström. Rankalla neljän kilometrin matkalla vahvaksi tunnettu, kaksinkertainen ravikuningas Köppinen kiri takamatkansa kiinni ja otti Juiserin kanssa irtioton viimeisellä viidellä sadalla metrillä. Hevoset taistelivat tasapäin loppusuoralla, mutta lopulta Juiseri oli vahvempi. 

- Sanoinkuvaamaton fiilis, hehkutti Vihanto startin jälkeen. - Olin vähän epävarma siitä, jaksaako hevonen mutta näköjään jaksoi. Henri ajoi hyvin ja hevonen sai hyvän juoksun. Toivoin viimeisellä kierroksella, että Juiseri olisi toinen, mutta ihanaa että kävi näin. Tämä hevonen on mun koko elämä! 

Juiserin vakikuskilla, Henri Bollströmillä, ei ollut kuin kehuja hevoselle. 

- Hevonen sai huippujuoksun, totesi Henri Bollström. - Harvoin onnistuu näin hyvin, mutta nyt onnistui. Tämä on ihan käsittämättömän vahva hevonen, väsymätön jyrä. Nyt vasta tuntui ensimmäisen kerran maalissa, että kaikki on annettu. 

Juiseri1
Juiseri, Henri Bollström ja Camilla Vihanto. Kuva: Lotta Kosonen

Avoimen tason suomenhevosille oli lauantai-iltapäivässä myös perusmatkan lähtö neljän kilometrin lisäksi. Lähtöön ennakkosuosikkina lähtenyt Camri juoksi keulassa maaliin saakka. Lähtö jouduttiin kuitenkin ottamaan kerran uusiksi, kun Hullumies ei asettunut omalle radalleen auton taakse. Toisella lähtöyrityksellä Camri kuumui hieman, mutta onnistui Terho Rautiaisen ohjastamana nappaamaan keulapaikan. Rautiainen myös valmentaa 12-vuotiasta oriitta. 

- Alussa siinä Camri kuumui hieman kun piti ottaa uusiksi lähtö, saatiin kuitenkin pidettyä Sörkän Sälli takana, kertoi Terho Rautiainen. – Hevonen on nyt hyvässä kunnossa ja terveydentila on hyvä. Tähtäämme nyt Pohjoismaiden mestaruuksiin ja sitten katsotaan, miten ajetaan niiden jälkeen kilpaa.

camri2
Camri piti sisärataa maaliin saakka. Kuva: Lotta Kosonen

Suosikki Ranch Kelly otti varman voiton Tammavaltikassa. Ranch Kelly avasi varovaisesti kahdeksannelta radalta, mutta lähti kolmannen kiertoon. Viimeisen puolikkaan Ranch Kelly kamppaili Olli Koivusen ohjastaman Uraian kanssa, mutta Ranch Kelly oli parempi. Uraia laukkasi vielä ikävästi loppukurvissa, mutta Ranch Kelly oli jo mennyt menojaan. Ranch Kellyllä on ollut kova viikko takana, se kävi nimittäin Solvallassa tiistaina juoksemassa tammojen EM-kilpailuissa, joissa se oli huippusuorituksen jälkeen toinen. 

- Ei tuntunut tiistain startti missään, tällä tammalla ei matkustus haittaa, kertoi ohjastaja Hannu Torvinen. - Tämä on tälläinen ikinuori täti, joka jaksaa aina. Tamma kilpailee nyt erinomaisessa kunnossa. 

-Kelly matkusti hyvin Ruotsiin, se sai olla Menhammarissa laitumella, vähän kuin kotona, kertoi valmentaja Anne Luttinen tamman Ruotsin reissusta. - Ei tälle hevoselle voi kuin antaa ylisanoja. Suunnitelmat ovat vielä auki, mutta ulkomaille tähdätään, tällaisena jos tamma pysyy niin koko loppuvuosi starttaillaan. 

RanchKelly1
Hannu Torvinen, Ranch Kelly, hoitaja Heidi Konga ja Anne Luttinen 

Julkaisuvapaita kuvia Pilvenmäen Tammavaltikka-raveista löytyy kuvapankista.

Lisätiedot: 

Toiminnanjohtaja Elina Hirvonen

p. 050 3018 258

elina.hirvonen@pilvenmaki.fi