Hyppää sisältöön

Huipputamma palaa talvitauolta

Kuopiolaisen Heikki Korhosen tallista on totuttu näkemään menestyshevosia, joista yksi on parin kuukauden tauolta palaava Callela Ladyboss. Tamma starttaa Superlauantaina 16.2. Kuopion Sorsasalon seitsemännessä lähdössä ja Toto75-pelin viidennessä kohteessa kutosradalta.

callela ladyboss
Callela Ladyboss palaa radoille parin kuukauden tauon jälkeen Superlauantaina Kuopiossa. Kuva: Suomen Hippos

”Callela Ladyboss sai joulun alla olla muutaman viikon helpommalla, minkä jälkeen on ajettu tasaisesti talvitreeniä. Ei hevonen vielä ole ihan valmis, mutta hyvässä mallissa ja terve”, omistaja-valmentaja Korhonen sanoo.

Seitsemänvuotiaan Callela Ladybossin rattaille istuu lauantaina uusi kuski, Korhosen tallissa työskentelevä 27-vuotias Niko Riekkinen. Tamman vakio-ohjastaja Ari Moilanen ajaa lauantaina toisella Superlauantai-radalla Turussa, ja valmentajan oli mietittävä toinen vaihtoehto.

”Nikon kanssa puhuttiin asiasta kahvipöydässä, ja hän vaikutti kovin kiinnostuneelta. Hän on ajanut Ladybossilla treenejä läpi talven. Ajattelin, että annetaan nyt nuorelle miehelle mahdollisuus.”

Niko Riekkinen sanoo, että on hienoa päästä ajamaan Toto75-lähdössä.

”Hyvillä fiiliksillä lähdetään. Ladyboss on mukava tapaus, mutta vähän mielialahevonen, tammamainen”, hän kertoo.

Heikki Korhonen toteaa, että Callela Ladybossin ei tarvitse olla lauantaina vielä aivan parhaimmillaan. Mielessä siintää jo maaliskuun alussa Vermossa ajettava Espoon Palkinto -kisa.

Samassa lähdössä juoksee myös tallin toinen hevonen, Cameron Evo. Viisivuotiaan oriin puolesta jännittää myös hiihtäjä Iivo Niskanen, sillä hän kuuluu hevosen omistajakimppaan. Cameron Evolle osui hankala lähtöpaikka, rata kahdeksan.

”Se ei paljon jää kuntonsa puolesta Ladybossille, mutta luokka ei ihan huipputammalle riitä. Vaikka hirmuisen hyvä hevonen onkin”, Korhonen tuumaa. ”Cameron Evo on kiva, fiksu ja helppo hevonen, jolla on hyvä suku ja rakenne.”

Superlauantaita vietetään 16. helmikuuta Kuopiossa ja Turussa. Kaksi ravirataa ja 16 ravilähtöä tarjoavat unohtumattoman ravi-illan niin paikan päällä kuin kotikatsoimoissakin. 

Lue lisää Superlauantaista osoitteesta raveihin.fi!