Hyppää sisältöön

Huippuravurit kohtaavat lauantaina Killerin Eliitissä – Next Direction juoksee kauden ensimmäisen kotimaan kilpailunsa

Killerin Eliitti ravataan Jyväskylän raviradalla lauantaina 6.6.2020 kello 16:48. Kilpailun yksi mielenkiintoisimmista ravureista on Timo Hulkkosen tallin Next Direction. Ruotsista Suomeen palannut huippuruuna juoksee kauden ensimmäisen kotimaan kilpailunsa ja saa heti vastaan huipputasokkaat vastustajat.

Next Direction lähtee huippuasetelmista jahtaamaan Killerin Eliitin voittoa. Kuva:Hippos/Hanna Laakso

Jyväskylässä lauantaina 6.6. ravattavassa Killerin Eliitissä paremmuudestaan kilpailee huipputasokas ryhmä lämminverihuippuja. 1609 metrin matkalla juostava Killerin Eliitti onkin avoimen tason lämminveristen kesän ensimmäisiä isompia koitoksia. Kilpailun yksi suurimmista suosikeista löytyy leppävirtalaisen Timo Hulkkosen tallista.

Next Direction oli pitkään yksi Elitloppet-spekulaatiossa mukana olleista suomalaishevosista. Luotto-ohjastajansa Iikka Nurmosen talliin ja samalla Ruotsiin kevääksi siirtynyt Next Direction kerkesi startata länsinaapurissa kolme kertaa. Heti kauden ensimmänen startti Paralympiatravet-karsinnassa päättyi leppävirtalaisruunan lkomeaan voittoon. Finaalista tuloksena oli rehdin esityksen jälkeen neljäs sija. Next Direction starttasi vielä toukokuun lopulla Solvallassa, tuolloinkin tuloksena oli neljäs sija. 

Solvallan lähdön jälkeen suuntana oli kuitenkin Pohjois-Savon kotikonnut ja kesän kotimaiset suurkilpailut. Ruotsin reissu sujui ilman loukkaantumisia, mutta vieraassa maassa ja ympäristössä kilpaileminen oli kuitenkin nähtävissä kotiinpaluun yhteydessä.

”Kävin silloin toukokuun loppupuolella hakemassa hevosen kotiin Turun seudulta, niin sen näki, että matkustaminen on rasittanut hevosta. Pitkän matkan kun laivalla ja autossa matkustaa, niin kyllä se reissaaminen jättää jäljen”, pohti hevosen valmentaja, kasvattaja sekä osaomistaja Timo Hulkkonen Next Directionin kotiutumista.

Tammikuisessa Ravigaalassakin Vuoden lämminveri ori/ruuna –tittelillä palkittu Next Direction on kunnossa ollessaan vaikea lyötävä. Siitä huolimatta, että kevään Ruotsin vierailu olikin hevosesta huomattavissa, ollaan kotitallissa varovaisen luottavaisella mielellä ennen lauantain starttia. Lähtörata-arvonta on ollut supertähdelle suosiollinen ja ruuna starttaa lauantain kisaan Esa Holopaisen kanssa radalta kaksi.

”Hevosta on yritetty laittaa niin, että se olisi tikissä ja vaikuttaisi siltä, että se alkaa olla normaali. Kun se on normaali, niin se on aika hyvä. Paikkakin on loistava, että jos siitä piikin ottaa, niin luulisi menestysmahdollisuuksia olevan.”

Next Directionin kohdalla Killerin Eliitti toimii mittarina myös kesäkuun loppupuolella Kouvolan raviradalla kilpailtavaa Kymi GP –suurkilpailua varten. Viime vuonna Next Direction sijoittui kilpailussa toiseksi.

”Ykköstavoite olisi Kouvolassa, ja hevosen ehdoilla sinnepäin mennään. Jos Next Direction ei ole Killerillä hyvä, niin sitten täytyy miettiä. Tämä on oikein hyvä startti tähän tilanteeseen”, pohti Hulkkonen Next Directionin kesän suunnitelmia.

Killerin Eliitti, lauantaina 6.6.2020, kello 16:48

1.Big Man Ev / Kari Rosimo

2.Next Direction / Esa Holopainen

3.Celebrity Lane / Olli Koivunen

4.Le Gros Bill / Jukka Torvinen

5.Farzad Boko / Hannu Torvinen

6.Lexus Dream / Ari Moilanen

7.Hotshot Luca / Kari Venäläinen

8.President Lindy* / Antti Teivainen

9.T.Rex / Santtu Raitala

10.Workout Wonder / Tommi Kylliäinen


Lauantai-ravit Jyväskylän Killerin raviradalla starttaavat kello 13:30. Ravit ovat seurattavissa suorana Veikkauksen TotoTV:n sekä maksullisten Ruutu+ ja C More -palveluiden kautta.