Hyppää sisältöön

Huippuohjastaja Olli Koivunen: "Kavioliiga on tosi hieno juttu"

Kavioliiga-kausi jatkuu Turun Metsämäen raviradalla lauantaina 14. syyskuuta molempien rotujen osakilpailuilla. Turussa järjestetään kaksipäiväiset ravit, joiden kohokohtana nähdään lauantain kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu, jossa ratkotaan samalla Pohjoismaiden mestaruus.

Olli Koivunen kilpailee lauantaina Turun Kavioliiga-raveissa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Kotiradan Olli Koivunen ohjastaa molemmissa osakilpailuissa. Kylmäveristen osakilpailun voittoa hän lähtee tavoittelemaan Pyörylän Paronilla positiivisin odotuksin.


”Hevonen on ollut oikein hyvä edellisiin startteihin. Se on jäänyt pussiin, mikä on varmasti hyväkin asia. Meillä on myös huippupaikka”, Koivunen kertoo.


Koivunen lähtee toista kertaa jahtaamaan Pohjoismaiden mestaruutta. Turussa perinteisesti järjestettävä kilpailu on kerännyt hienon kansainvälisen osallistujajoukon, ja kaksipäiväisissä raveissa nähdään muitakin upeita lähtöjä.


”Ehdottomasti on eri fiilis ajaa kotiradan isoissa raveissa. Koko viikonloppu on iso juttu meille turkulaisille”, Koivunen sanoo.


Kavioliigasta Koivusella on positiivisia ajatuksia. Sarjassa seurataan hevosten lisäksi esimerkiksi valmentajien, omistajien ja hoitajien pistepörssejä. Uuden pääsarjan tarkoituksena on tuoda esille myös ihmisiä huippuhevosten takana.


 ”Kavioliiga on tosi hieno juttu. Ohjastajia nostetaan liikaakin esille siihen nähden, miten lyhyt suoritus meillä on hevosen kanssa. Valmentajat ja hoitajat sen sijaan tekevät sen kovimman työn hevosen kanssa joka päivä. Erityisesti hoitajat ansaitsisivat paljon enemmän huomiota”, Koivunen kertoo.


Ohjastajapörssissä Koivunen on ensimmäisten osakilpailujen jälkeen neljäntenä. Hän seuraa itsekin tilastoja.


”Tulee seurattua etenkin silloin, kun on itse kilpailussa mukana ja on pärjäämismahdollisuuksia”, ohjastaja toteaa.


Lämminveristen osakilpailussa Koivunen ajaa isänsä Harri Koivusen valmentamaa Springoveria, jonka omistajajoukkoon kuuluvat Jethro Rostedt, Kari Lähdekorpi ja Arvo Ylitalo.


”Lähdössä on yksi ylivoimainen hevonen, Chief Orlando, mutta sen jälkeiset sijat ovat mahdollisia. Springover on miellyttävä, komea ja hieno hevonen kaikin puolin”, Koivunen kehuu.


Harri Koivusen valmennustallissa on useita avoimen tason hevosia. Osa, kuten Sobel Conway ja Cameron Evo, ovat jäämässä tauolle talvea kohti. Niiden kohdalla Kavioliiga on taas ajankohtainen ensi vuoden puolella.

”Springover on Kavioliigaan se sopivin tällä hetkellä, mutta onhan meillä tallissa myös Shadow Of Brisbane, joka sopii kaikkiin kisoihin”, Koivunen kertoo.  


Lauantain Kavioliiga-ravit alkavat kello 17. Lämminveristen osakilpailu ajetaan lauantain ravien 8. lähtönä noin kello 19.33, ja kylmäveristen 9. lähtönä noin kello 19.55.


Metsämäen raviradalla kilpaillaan myös sunnuntaina. Silloin vuoron saavat 2-vuotiaat lämminveriset, jotka kilpailevat Kasvattajakruunun voitoista. Raveissa nähdään myös Raviliiga HIFK:n Mascate Match, joka kilpailee 3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun alkuerässä.


Lähtölista, lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu

Lähtölista, kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu/Pohjoismaiden mestaruus

Kavioliiga – tästä on kyse raviurheilun uudessa pääsarjassa