Hyppää sisältöön

Huima supertähti Readly Express valloitti Finlandia-ajon – ”Mahtava päivä!”

Vuoden 2019 Finlandia-ajossa oli vain yksi suosikki, joka näytti Vermon kaviouralla kovuutensa. Timo Nurmoksen valmentama supertähti Readly Express oli Finlandia-ajon ykkönen, ja Nurmos pääsi juhlimaan äänekkään kotiyleisönsä edessä.

Timo Nurmos Inga Perk Readly Express Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso  (1)
Readly Expressin valmentaja Timo Nurmos ja hoitaja Inga Perk pääsivät nauttimaan suojattinsa kanssa Finlandia-ajon voittajaseremonioissa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Rolf ja Kirsi Anderssonin omistama Readly Express ei antanut haastajien yllättää, vaan ylitti Vermon maalilinjan ensimmäisenä ja pokkasi tililleen Finlandia-ajon voiton hurjasti kannustaneen yleisön edessä.

- Hevonen on hieno ja yleisö mahtava! On aina hienoa olla Suomessa, melkein jopa hienompaa voittaa täällä kuin Prix d’Amerique, aiemmin päivällä raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä palkittu Timo Nurmos sanaili Vermon yleisömeren edessä.

- On suomalaiselle iso asia, että sain Readlyn vielä kerran kilpailemaan tänne. Tämä päivä ei unohdu koskaan.

Raviurheilun supertähti oli omaa luokkaansa, ja ohjastaja Björn Goopin mukaan oriille jäi Vermon kuraiselta kaviouralta vielä jopa varaa parantaa. Voittoaika oli 10,5/1609m.

- Timo on saanut hevosen upeaan kuntoon, hän tekee hienoa työtä, Goop jakoi kehuja.

Finlandia-ajon 09,0-vauhtisessa avauksessa keulapaikan haki Iikka Nurmosen ohjastama Next Direction, mutta 500 metrin jälkeen Goop käänsi Readly Expressin kolmannen radan kautta keulaan ja meni menojaan.

Björn Goop Vermo kuva Hippos Hanna Laakso 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Björn Goop on päässyt elämään Readly Expressin kanssa monen ohjastajan unelmaa. Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Goop on saanut nautiskella Nurmoksen valmentaman oriin kärryillä menestyksestä useissa suurkilpailuissa, ja hevosella on erityinen paikka ohjastajan sydämessä.

- Tällä hevosella on minulle valtava merkitys. Prix d’Amerique, nyt Finlandian voitto ja muut – ne ovat sitä mistä kaikki unelmoivat, Goop tunnelmoi.

Readly Express voitti Euroopan suurkilpailu Prix d’Ameriquen viime vuonna ja oli tänä vuonna kilpailun kolmas. Seitsenvuotias hevonen on tienannut urallaan yli kaksi miljoonaa euroa, Finladia-ajosta sen tilipussi karttui 110 000 eurolla.

- Nyt se saa ottaa rauhassa ja lentelee takaisin Ruotsiin. Sitten alamme valmistautua Elitloppetiin, Nurmos kertoi suunnitelmistaan.

Oriin on määrä päättää menestyksekäs kilpailu-uransa toukokuun viimeisenä viikonloppuna Elitloppetissa ja siirtyä täysipainoisesti siitosuralle. Nurmos ei vielä osannut ajatella tallinsa Readly Expressin jälkeistä aikaa.

- Eletään päivä ja startti kerrallaan. Tästä jäi hieno muista, aika näyttää, mitä seuraavaksi tapahtuu, Nurmos tyytyi toteamaan.

Katso Finlandia-ajon lopputulokset Hippoksen Heppa-järjestelmästä >

Lue myös:

Timo Nurmokselle myönnettiin raviurheilijan kultainen ansiomerkki (4.5.2019)

Mascate Match jatkoi vakuuttavasti voittojen tiellä, Graceful Swamp odotetusti omaa luokkaansa (4.5.2019)