Hyppää sisältöön

Huhtikuulta siirretty Ponien Helsinki-ajo ratkeaa Keskiviikkona Vermo Areenalla – ”Toivottavasti ponilla on monta hyvää kilpailuvuotta edessä”

Aarteen Kiiltopää ja Frida Bärlund. Kuva: Hippos / Kaisa Stengard.

Aarteen Kiiltopää ja Frida Bärlund. Kuva: Hippos / Kaisa Stengard.

A-ponien suurkilpailu Helsinki-ajo ravataan tulevana keskiviikkona 13.10. Vermo Areenalla. Suurkilpailu ravataan 1620 metrin tasoitusajona ja mukaan ilmoittautui 13 ponia. Kotirataa lähdössä edustavat numerolta yhdeksän starttaava Aarteen Kiiltopää ja numerolta yksitoista matkaan lähtevä Skogsborgs Winnie.

Tulevana keskiviikkona Vermo Areenalla ravataan huhtikuulta siirtynyt suurkilpailu Ponien Helsinki-ajo. Alun perin Helsinki-ajon voittajan piti selvitä huhtikuussa, mutta poniraviurheilun keskeytyksen vuoksi kilpailu siirrettiin myöhempään ajankohtaan. Tämän vuoden Helsinki-ajossa kohtaavat tasainen 13 ponin rintama. Yksi osallistujista on Frida Bärlundin suojatti 8-vuotias ruuna Aarteen Kiiltopää, joka on lähdön toinen kotiradan edustajista.

”Tasainen ja tasokas lähtö on tulossa. Ponille pitäisi sopia lähtöpaikka porukan keskeltä, niin on kilpakumppaneita, joita lähteä ajamaan takaa. Kiiltopää on tuntunut melko hyvältä kotona ja palaa nyt pieneltä tauolta”, kertoo Aarteen Kiiltopään ohjastaja, omistaja ja valmentaja loviisalainen Frida Bärlund.

Aarteen Kiiltopää onkin startannut tällä kaudella ahkerasti, sillä tuleva Vermon startti on jo kauden 14:sta. Aarteen Kiiltopää ja Bärlund ovat keränneet kaudelta suurkilpailukokemusta muun muassa Ponikymistä ja Ponikuninkuusraveista. Kauden avausvoitto kaksikolta kuitenkin vielä puuttuu.

”Haaveena olisi yhdessä vielä päästä ylittämään maalilinja ensimmäisenä ja toivottavasti ponilla on monta hyvää kilpailuvuotta edessä”, summaa Bärlund.

Tulevasta Helsinki-ajosta Bärlundin ajatukset ovat maltilliset. Lähdössä kovina haastajina toimivat muun muassa PM-karsinnan Riihimäellä voittanut Little Nearly Perfect ja jatkuvaa nousukuntoa osoittanut Sammalisen Iisakki.

”Toivottavasti yltäisimme rahasijoille ja kiiltopää suorittaisi tasollaan. Kolmen joukkoon ehtiminen olisi täydellinen suoritus”, kertoo Bärlund.

Bärlundin mukaan Aarteen Kiiltopäästä hyvän raviponin tekevät sen kestävyys ja kilpailuvietti.

”Se syttyy, kun on kavereita vierellä”, tiivistää Bärlund.

Aarteen Kiiltopää lähtee Ponien Helsinki-ajoon lähtöradalta yhdeksän. Takamatkaa etuvoltin poneihin on 80 metriä. Aarteen Kiiltopään omistaja, valmentaja ja ohjastaja on Frida Bärlund. Ponin on kasvattanut Taina Lehtinen.

Helsinki-ajo 2021 lähtölista

 1. Sarateen Harley / Reetta Koskelainen
 2. Sonya A / Reetta Hirvonen
 3. Jokimutkan Jalo-Jalmari / Eerika Koskenvalta
 4. Rosenbergs allegro / Sini Suikkanen
 5. Serpentine´s Wilhelmiina / Joona Ikonen
 6. Specific Magic / Bea-Noora Kyynäräinen
 7. Little Nearly Perfect / Ronja Grönman
 8. Sammalisen Iisakki / Jerry Rauos
 9. Aarteen Kiiltopää / Frida Bärlund
 10. Niemenpellon Miner / Elmeri Pussi
 11. Skogsborgs Winnie / Esther Ståhl
 12. Sannikon Prinsessa / Emmi Innanen
 13. Annagaard Rhodos / Jenni Peltola

Vuoden viimeiset A-ponien suurkilpailut ravataan Vermo Areenalla joulukuussa. Toukokuulta siirretty Vermon PoniChampion ravataan 11.12 ja Uudenmaan Upein Poni 29.12. B-ponien seuraava suurkilpailu on Lahdessa ravattava 4-vuotiasmestaruus 6.11. Ponien suurkilpailukalenteria pääset tarkastelemaan tästä.