Hyppää sisältöön

Hotshot Luca, MAS Capacity ja Stonecapes Queila Suur-Hollola-ajon välierien voittajat – finaali ajetaan sunnuntaina 4.7.

Stonecapes Queila voitti Suur-Hollola-ajon välierä

Sisäradan Stonecapes Queila piti Suur-Hollola-ajon välierän voittajaksi. Kuva: Juho Hämäläinen

Suur-Hollola-ajon välierät ajettiin Jokimaan raviradalla lauantaina. 30 Suomessa syntynyttä lämminveristä kamppaili finaalipaikoista, joita oli jaossa jokaisessa välierässä neljä. Välierien voittajat olivat Pekka Korven valmentama Hotshot Luca, Katja Melkon valmentama MAS Capacity ja Christa Packalénin valmentama Stonecapes Queila.

Ensimmäinen välierä oli heti lähdön ensimetreistä alkaen Hotshot Lucan hallintaa. Pekka Korpi ohjasti valmentamansa oriin päättäväisesti johtopaikalle, jossa se pysyi aina maaliin asti. Ravitalli Suuronen Oy:n kasvattama ori on kilpaillut huipulla koko uransa ajan ja tämän päiväin voitto oli jo uran 23. Pentti Pietilän omistaman orin voittotulos 12,2a / 2140 metriä oli välierien nopein .

”Ajoin niin kovaa kuin pääsin, sain pidettyä keulat, se oli ihan avainasemassa siinä kohtaa. Hevonen oli hyvä tänään. Uskon, että se parantaa tästä päivästä. Sitä on treenattu paljon ja se on ollut pirteänä”, Korpi kehui hevostaan.

Muut ensimmäisestä välierästä finaaliin edenneet hevoset olivat BWT Caesar, Mr Big Star ja Anything For You.

Toisen välierän voittaja oli MAS Capacity, jota valmentaa Katja Melkko. Talli Massit Vähissä omistama ruuna on löytänyt huippukuntonsa juuri oikeaan aikaan. Antti Teivaisen ohjastama MAS Capacity haki paikan välieriin Suur-Hollolan alkuerän voitolla, ja välierässä hevonen voitti helppoon tyyliin. Voittoaika oli 13,0a / 2140 metriä.

”Yllätti, että sai ajaa omaa ajoa, niin ajattelin, että säästetään hevosta mahdollisimman paljon. Kyllä tällä on ruutia lopussa, loppusuora tultiin tosi kovaa. Vähän lähenivät muut lopussa, mutta kyllä tämä helposti piti voittoon. Huomenna sisäratajuoksu olisi paras mahdollinen”, Teivainen kertoi.

MAS Capacity on toistaiseksi Suomessa, vaikka valmentaja Melkko pitääkin tallia Julmyran valmennuskeskuksessa Ruotsissa. Melkko on lähettänyt joitain tallinsa hevosia Suomeen kilpailemaan ja niiden hyvinvoinnista vastaa Suomen matkalla Anssi Nurminen.

MAS Breeding Oy sai toisesta välierästä kaksi kasvattiaan sunnuntain finaaliin. MAS Capacityn lisäksi MAS Champ lunasti finaalipaikan välierän kolmossijalla. Muut toisen välierän finalistit olivat Cameron Evo ja American Hero.

Kolmannessa välierässä nähtiin päivän tiukin kamppailu. Hannu Torvisen ohjastama Stonecapes Queila ja Pekka Korven ohjastama Run For Royalty tulivat loppusuoraa aivan rinta rinnan. Lopulta voiton vei kotiradan valmentajan Christa Packalénin tallin Stonecapes Queila, jolle voitto oli jo kauden kuudes. Susanna Packalénin omistama huipputamma noteerasi ajan 12,7a / 2140 metriä. Vuoden kasvattajina 2019 palkitut Maini ja Saku Mikkola ovat kasvattaneet Stonecapes Queilan.

”Kotirata, tällainen keli ja ihmisiä on sen verran paljon, että en tiedä olenko viimeiseen vuoteen nähnyt näin paljon ihmisiä, niin on makea fiilis”, hehkutti Packalénin tallista Niki Finnström.

Kotiradan hevosena Stonecapes Queila saa viettää välierän ja finaalin välisen yön lähellä ravirataa Hollolassa, mikä on erityisen hyvä asia tammalle.

”Hevonen saa juotavaa, se pääsee tuttuun karsinaan ja pääsee ulkoilemaan vähän. Se on ehdottoman iso etu”, Finnström kuvaili.

Kolmannessa välierässä muut finaalipaikat menivät Run For Royaltylle, Big Headachelle ja kilpailun ainoalle 4-vuotiaalle An-Dorralle.

Suur-Hollola-ajon finaali ajetaan huomenna sunnuntaina 4.7. Jokimaan ravien 11. lähtönä. Finaalin voittaja palkitaan peräti 96 000 eurolla.

Lähtölista, Suur-Hollola-ajo 2021

 1. Hotshot Luca / ohjastaja Olli Koivunen
 2. MAS Capacity / Antti Teivainen
 3. Stonecapes Queila / Hannu Torvinen
 4. Run For Royalty / Ari Moilanen
 5. BWT Caesar / Tuomas Korvenoja
 6. Big Headache / Iikka Nurmonen
 7. American Hero / Pekka Korpi
 8. An-Dorra / Jarmo Saarela
 9. Cameron Evo / Tommi Kylliäinen
 10. Mr Big Star / Jukka Torvinen
 11. MAS Champ / Santtu Raitala
 12. Anything For You / Esa Holopainen