Hyppää sisältöön

Historiallinen saavutus Elitkampenissa – Evartista toinen miljoonan euron voittosumman saavuttanut suomenhevonen 

Evartin miljoonan euron voittosumma ylittyi Elitkampen-lähdössä Solvallan raviradalla sunnuntaina 26.5.2024. Kuva Maisa Hyttinen.  

Suomenhevosravureista aikaisemmin vain legendaarinen Viesker on onnistunut saavuttamaan yli miljoonan euron voittosumman. Tänään harvinaiseen miljoonaklubiin liittyi historian toinen suomenhevonen, kolminkertainen ravikuningas Evartti.  

Evartti kilpaili tänään sunnuntaina Ruotsissa kylmäveristen arvostetuimmassa Elitkampen-lähdössä. Ennen lähtöä historiallisesta miljoonan euron rajasta puuttui enää 17 955 euroa. Evartti sijoittui Elitkampen-kilpailussa toiseksi, mikä lisää oriin voittosummaan 500 000 kruunua.  

“Evartti on älyttömän hyvä hevonen ja se nauttii yleisön edessä olemisesta, olen siihen älyttömän tyytyväinen”, ohjastaja Santtu Raitala kommentoi tuoreeltaan lähdön jälkeen.  

“Miljoonan euron rikkoutuminen on myös älyttömän kova juttu. Evartti on kilpaillut monta todella hienoa vuotta ihan absoluuttisella huipulla ja kansainvälisellä huipulla, joten se vaan on ihan uskomaton hevonen”, Raitala hehkutti ansaitusti. 

Evartin on kasvattanut Olli Sippola Kuortaneella ja sen omistaa Talli Pajatso. Oriin valmennuksesta sekä päivittäisestä hyvinvoinnista vastaavat Jutta Ihalainen ja Antti Ojanperä Pihtiputaalta.  

*** 

Pohjoismaiden suurimpiin ravitapahtumiin lukeutuva Elitloppet on kolmipäiväinen karnevaali, joka kokoaa yli 50 000 katsojaa Tukholman Solvallaan. 

Elitkampen on yksi maailman suurimmista kylmäverikilpailuista. Miljoonan kruunun ykköspalkintoa tavoitteli kymmenen hevosta Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. 

Elitkampen-lähdön 2024 voitti Norjassa syntynyt Tangen Bork kylmäverisille kovalla ajalla 18,6aly.

Viesker voitti Elitkampenin viidesti peräkkäin vuosina 1996–2000. Vieskerin koko kilpauran voittosumma oli 1 154 422 euroa.