Hyppää sisältöön

Hippos suosittelee ravikilpailujen järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä – poniravikilpailutoiminta keskeytetään koko Suomessa 7.12. alkaen

Suomen Hippos suosittelee ravikilpailutoiminnan järjestämistä toistaiseksi ilman yleisöä. Myös ponilähtöjen järjestäminen keskeytyy valtakunnallisesti maanantaista 7.12. alkaen.

Hippoksen hallitus suosittelee ravien järjestämisestä ilman yleisöä. Lisäksi poniravitoiminta keskeytyy maanantaista 7.12. alkaen.

Viime päivinä maakuntakohtaiset koronaohjeistukset ovat muuttuneet ympäri Suomea, ja monet joulukuun ravit on päätetty järjestää ilman yleisön läsnäoloa. Suomen Hippos suosittelee vahvasti kilpailutoiminnan järjestämistä koko maassa toistaiseksi ilman yleisöä, jotta kilpailujen jatkuminen keskeytyksettä voidaan taata.

Myös tallialueella on syytä kiinnittää erityistä huomiota turvallisuuteen, ja ravikilpailuiden järjestämisessä suositellaan alkukesän kaltaisia turvatoimia. Tallialueelle sallitaan pääsy vain kilpailutoiminnan kannalta välttämättömille henkilöille, joita ovat kilpailevien hevosten hoitajat, valmentajat, ohjastajat ja autonkuljettajat sekä tarvittavat raviradan toimihenkilöt. Ennakkoon akkreditoituneiden median edustajien on mahdollista osallistua ravikilpailuihin raviratojen määrittämin rajoituksin.

Raviratoja kehotetaan seuraamaan tiiviisti alueellisten viranomaisten ohjeistuksia ja toimimaan niiden mukaisesti.

Viikolla 49 (30.11.-6.12.) Joensuussa, Vermossa, Lahdessa, Kouvolassa, Seinäjoella, Lappeenrannassa ja Tampereella yleisöportit pysyvät suljettuna. Lisäksi monet tulevien viikkojen ravipäivät ajetaan ilman yleisöä.

Ajankohtaisen tilanteen raviratojen yleisötilanteesta löydät järjestävän radan verkkosivulta.

Poniravikilpailutoiminta keskeytetään valtakunnallisesti 7.12. alkaen loppuvuoden ajaksi


Nuorten ja lasten harrastustoiminta on keskeytynyt Suomessa monin paikoin, ja Suomen Hippos on linjannut yhdessä Suomen Poniraviyhdistyksen kanssa, että poniravikilpailutoiminta keskeytetään valtakunnallisesti maanantaista 7.12. alkaen. Ponilähdöt ovat tauolla vuoden loppuun asti.

Poniravikilpailutoiminnan keskeytyksellä pyritään minimoimaan kilpailupaikalle saapuvien henkilöiden määrä sekä vähentämään harrastusmielessä tapahtuvaa liikkumista yli maakuntarajojen.

Muistathan vastuusi koronaviruksen leviämisen estämisessä


Koronavirustilanteen muutokseen on reagoitava nopeasti ja ennakoivasti. On erittäin tärkeää, että viranomaisten antamia suosituksia ja ohjeita riittävistä etäisyyksistä, hygieaniasta sekä maskien käytöstä noudatetaan. Kilpailupaikalle ei tule saapua sairaana tai vähäisilläkään oireilla.

Kilpailupaikalla

  • Noudata kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä
  • Muista käsihygienia! Pese kätesi saippualla ja käytä käsidesiä
  • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat
  • Saavu ajoissa ja hyvällä mielellä. Valmistaudu siihen, että jonoja saattaa muodostua
  • Päivitä kenkä- ja kärrytiedot esimerkiksi Oma Tallin kautta: https://heppa.hippos.fi/omatalli
  • Maksa osallistumismaksu verkossa niille radoille, joilla palvelu on käytössä: https://osallistumismaksu.fi
  • Vietä kilpailupaikalla vain oman kilpailusuorituksen vaatima aika

Toimimalla vastuullisesti voimme yhdessä varmistaa ravikilpailutoiminnan jatkumisen keskeytyksettä.