Hyppää sisältöön

Hippos ohjeistaa turvallisuuskäytäntöihin

THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Myös Hippos ohjeistaa toimihenkilönsä ja yhteistyökumppaninsa suojautumiseen ja hyvän hygienian noudattamiseen tilaisuuksissaan ja tapahtumissaan.

Suomen Hippos on ohjeistanut toimihenkilönsä suojavälineiden käyttöön. Kuva: Neena Kuukasjärvi

THL suosittaa kansalaisille kasvomaskien käyttöä tietyissä tilanteissa toisten ihmisten suojaamiseksi. Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1 - 2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.

Raviradoilla on jo alkukesästä annettu maskisuositus lääkeainetestien yhteydessä. Haluamme muistuttaa, että käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot estää koronatartunta myös muissa tapahtumissa. Paikalle ei saa tulla sairaana.

Maskin käytöstä ja muusta suojautumisesta Hippos on ohjeistanut omat toimihenkilönsä sekä hevosjalostusliittojen tunnistajat. Näyttelyihin ja muihin tilaisuuksiin osallistuville asiakkailleen Hippos ohjeistaa seuraavaa:

·       Hevosen kanssa asioidessa pyritään siihen, että hevosta käsittelee ja sen mukana liikkuu vain yksi ihminen.

·       Hevosen mukana olevalle henkilölle suositellaan maskin käyttöä. Asiakkaat hankkivat maskinsa itse.

·       Asiakkaita kehotetaan perehtymään ennalta turvaväli- ja hygieniasuosituksiin sekä maskin käyttösuosituksiin lähikontakteissa.

·       Arvostelu-/mittaus-/näytteenottopaikalla on kerrallaan yksi hevonen/poni, seuraava odottaa ulkona

·       Tuomarit ja vastaavat eivät ole lähikontaktissa osallistujien kanssa, joten palkinnot ym. noudetaan Hippoksen toimihenkilöltä oman arvostelun jälkeen.

Suomen Hippos seuraa koronatilanteen etenemistä ja THL:n oheistuksia ja suosittelee tätä myös asiakkailleen, yhteistyökumppaneilleen ja tilaisuuksiinsa osallistujille. Ennakko-ohjeet vain oireettomana osallistumisesta, hygieniasta ja turvaväleistä koskevat kaikkia Suomen Hippoksen tapahtumia, tilaisuuksia ja toimintoja.

Lisätietoja:

Minna Mäenpää

vt. toimitusjohtaja, jalostusjohtaja
020 760 5250
040 511 2067
minna.maenpaa@hippos.fi