Hyppää sisältöön

Hippoksen omistajapalvelut 2019

Vuoden 2019 alussa Suomen Hippos mahdollisti hevosten sähköisen omistajavaihdoksen. Hippoksen viime vuosien omistajapalveluiden muutokset löytyvät kootusti alta.


Kaikki omistajapalvelut ovat helpoin ja nopein tehdä Heppa-järjestelmässä, heppa.hippos.fi/omatalli. Heppa-järjestelmän käyttö vaatii tunnukset, jotka saa tilattua Oma tallin kautta. Tunnushakemukset käsitellään 1–3 arkipäivän kuluessa.


 

Omistajatodistus

Omistajatiedot merkitään nykyisin Oma Talli -järjestelmästä tulostettavaan omistajatodistukseen. Mikäli hevosella on jo omistajatodistus, passia ei tarvitse enää toimittaa Hippokseen.  

 


Yhteisomistukset

Yhteisomistus koostuu 2-3 yksityishenkilöstä. Yhteisomistuksen nimi on sama kuin siinä mukana olevien henkilöiden nimet. Yhteisomistuksessa omistajien nimet ovat automaattisesti sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä. 2-3 henkilön kimppaomistamisesta tulee tehdä yhteisomistuskaavake.


 

Tallinimet

Tallinimi koskee yhteisomistuksia, jotka haluavat nimensä tallinimen taakse, tai jäseniä on 4 tai enemmän. Mikäli omistajana on yksityinen henkilö ja kimppa/yritys on kyseessä aina tallinimen rekisteröinti. Yritystä rekisteröitäessä kaupparekisteriote tulee toimittaa Suomen Hippokseen.


 

Alaikäinen omistaja

Alaikäisellä omistajalla on oltava Heppa-järjestelmässä nimettynä täysi-ikäinen vastuuhenkilö. Vastuuhenkilö vastaa alaikäisen puolesta hevosen omistajalisenssistä käyttöoikeuksineen. Vastuuhenkilön tiedot eivät näy julkisesti vaan hevosen omistajana näkyy hevosen omistaja.


 

Omistajakohtaiset tilinumerot

Tilinumerot ovat omistajakohtaisia. Mikäli henkilö omistajavaihdoksen yhteydessä ilmoittaa uuden tilinumeron, korvaa se omistajan aiemman tilinumeron tietokannassa. Omistajalla (yksityishenkilö/tallinimi) on käytössään yksi tilinumero, johon omistajan kaikkien hevosten palkinto-, kasvattaja- tai ravikilpailupalkintorahat maksetaan. Kaikki omistajat allekirjoittavat tilinumeroilmoituksen, poikkeuksena tallinimet, joissa edustaja allekirjoittaa ilmoituksen.


 

Sähköinen omistajanvaihdos

Sähköinen omistajanvaihdos tehdään Heppa-järjestelmässä Oma-Talli-tunnuksin. Ostajan ja myyjän henkilöllisyys varmistetaan tunnistautumispalvelussa, jossa molemmat osapuolet tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen löydät kokonaisuudessaan täältä.

 


Omistajanvaihdos on mahdollista tehdä hevosjalostusliitossa tai raviradalla siirtymäajan puitteissa, joka on vuoden 2019 loppuun.  

 

Lisätietoja omistajanvaihdoksista

Merja Asplund

Puh. 020 760 5245

merja.asplund@hippos.fi