Hyppää sisältöön

Hippoksen hallitus linjasi: ravikilpailut alkavat 1.6., kuninkuus- ja kuningatartitteleitä ei jaeta 2020

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui perjantaina käsittelemään ajankohtaisia asioita ja koronavirustilanteen vaikutuksia ravikilpailutoimintaan. Hallituksen asialistalla oli ravikilpailutoiminnan aloittamisen lisäksi muun muassa kuninkuusraviviikonlopun sarjatarjonta.

Hippoksen hallitus teki perjantaina odotetun päätöksen: ravikilpailut käynnistyvät 1.6. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Ravikilpailut käynnistyvät 1.6.


Hippoksen hallitus päätti ravikilpailutoiminnan aloittamisesta erityisjärjestelyin 1.6. alkaen. Tämän lisäksi hallitus linjasi MMM:ltä saadun ohjeistuksen pohjalta kuuden poikkeusoloihin valmistelevan ravikilpailutapahtuman järjestämisestä 18.5. alkaen. Kaikessa toiminnassa huomioidaan voimassa olevat kokoontumisrajoitukset ja muut linjaukset. Poikkeusoloihin valmistelevissa kilpailuissa lähtöihin voi osallistua enintään 10 hevosta ja 10 hengen kokoontumisrajoituksista sekä vaadituista turvaväleistä pidetään tiukasti kiinni myös tallialueella. Näillä kilpailutapahtumilla halutaan varmistaa hevosten hyvinvointi sekä rajoitustoimien riittävyys kesäkuun alkua silmällä pitäen.

Kilpailut järjestetään MMM:stä tulevan ohjeistuksen mukaisin käytäntein ja Hippoksen raviradoille antamien toimintaohjeiden mukaisesti erityisiä rajoitustoimenpiteitä noudattaen seuraavilla raviradoilla:

18.5. Joensuussa
19.5. Lahdessa
20.5. Vermossa

25.5. Jyväskylässä

26.5. Seinäjoella
27.5. Turussa

Olemassa olevaan kilpailukalenteriin pohjautuvat ravipäivät on jaettu kahdelle viikolle, jotta välipäivien aikana on mahdollista tarkentaa ohjeistuksia ja rajoituksia, mikäli tarvetta ilmenee. Sarjat toukokuun poikkeusoloihin soveltuviin ravikilpailutapahtumiin julkaistaan mahdollisimman pian.

Seinäjoella ei kilpailla kuninkuus- ja kuningatartitteleistä 2020


Hippoksen hallitus linjasi, että Seinäjoella ei jaeta kuninkuus- ja kuningatartitteleitä vuonna 2020. Kilpailuvaliokunnan ja Kuninkuusravien päätoimikunnan esityksiin pohjautuva päätös perustuu Kuninkuusravien vuosittain kiertävään perinteeseen sekä osaltaan myös suurtapahtuman luonteeseen, jota ei voida vallitsevissa poikkeusoloissa vaalia halutulla tavalla.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen sijaan suomenhevosille valmistellaan kyseiselle viikonlopulle 31.7.-2.8. kilpailuvaliokunnan johdolla oma suurkilpailukokonaisuus.

Ylimääräiset kilpailupäivät ja ravien profiilin nosto 1.6. alkaen


Ravikilpailutoiminnan alkaessa on odotettavissa paljon hevostarjontaa, minkä vuoksi hallitus päätti kilpailuvaliokunnan esityksestä lisätä ravikilpailutarjontaa 1.6. alkaen seuraavin periaattein:

1.       Lähtöjen ja/tai sarjojen määrää lisätään hevostarjonnan mukaan. Asiasta päättää ravirata.

2.       Kesäradan päivän korvaamisen maakuntaradan järjestämillä raveilla ja ravien profiilin päättää hallitus kilpailuosaston esityksen perusteella.

3.       Lisäpäiviä jaetaan kilpailutoiminnan alettua ensimmäisille viikoille hevostarjonta huomioiden, alueellinen tasapaino säilyttäen ja huomioiden radan tulevien ravien ajankohdat sekä radan tauon takia ajamatta jääneiden päivien lukumäärä suhteutettuna koko vuoden ravipäivien lukumäärään. Hallitus hyväksyy lisäpäivät kilpailuosaston/kilpailuvaliokunnan esityksen perusteella.

4.       Kakkosravien tai sunnuntain profiilin voi heinäkuun loppuun asti kalenterissa olevista raveista nostaa, jos kyseinen uusi profiili on jäänyt radalta ajamatta tauon aikana. Jos rata on menettänyt 3-5 päivää, voi profiilin nostaa yksien ravien kohdalla ja jos on menettänyt 6 päivää tai enemmän, voi profiilin nostaa kaksien ravien kohdalla. Profiilin nosto on mahdollinen soveltuvin osin myös kesäradoille. Kilpailuosasto/kilpailuvaliokunta päättävät nostoista.

5.       Profiiliravit voi nostaa 64- tai 75-profiilitasolle ainoastaan hallituksen päätöksellä.

6.       Vermon kohdalla kilpailuosasto tekee esityksen kilpailuvaliokunnalle lisäpäivien profiilista ja palkintotasosta.

7.       Kilpailuosasto kartoittaa kilpailutauon alle jääneet ennakkomaksulliset kilpailut sekä nimi- ja suurkilpailut ja tuo esityksen niiden ajamisesta uusilla paikoillaan kilpailuvaliokunnan päätettäväksi.


Hallitus linjasi myös, että kilpailutoiminnan käynnistyessä kilpailukalenterin mukaisena 1.6. Kuopiossa ravit ajetaan 75-palkintotason mukaisina.  

Ajankohtaisissa asioissa hallitus kuuli tilannepäivityksen Hippoksen ja maa- ja metsätalousministeriön hevosalan tukikokonaisuuteen liittyvistä keskusteluista ja linjasi, että keskusteluja jatketaan aktiivisesti.

Lisätiedot:

Juha Rehula
Hallituksen puheenjohtaja, Suomen Hippos
p. 050 511 3017

Vesa Mäkinen
Toimitusjohtaja, Suomen Hippos
p. 040 532 8923