Hyppää sisältöön

Hippoksen hallituksen päätös Kuninkuusravien 2019 – 2021 hakemuksista

Suomen Hippos ry:n hallitus käsitteli Kuninkuusravien 2019 - 2021 hakemuksia kokouksessaan 21.9.

Hallitus päätti, että Kuninkuusravien järjestämisoikeutta ei voida myöntää kesäraviradalle. Kesäraviradan toimihenkilöosaaminen ja kokemus eivät vastaa maakuntaraviradan henkilöstön tasoa. Kuninkuusraveissa vaaditaan laajaa ja kattavaa osaamista tapahtuman laadun sekä turvallisuuden varmistamiseksi. Tämän vuoksi hallitus katsoo, että Lillbacka Powerco Oy:n ja Härmän raviradan yhteinen hakemus ei täytä asetettuja hakukriteereitä.

Kajaanin raviradan jättämä Kuninkuusravien hakemus poikkesi merkittävästi muiden raviratojen hakemuksista taloudellisten laskelmien osalta. Kajaanin tuottoarviot olivat merkittävästi suuremmat kuin muilla hakijoilla. Hallitus katsoo, että Kajaanin hakemus on taloudellisesti epärealistinen, ja siten sisältää merkittäviä riskejä. Edellä todetun vuoksi Kajaanin raviradan hakemus ei täytä Kuninkuusravien hakemiselle asetettuja kriteereitä.

Lisäksi hallitus totesi, että jatkossa raviratoihin kohdistuvat investoinnit tulee suunnata mahdollisimman tehokkaasti hevostalouden ja raviurheilun hyväksi. Kuninkuusravit järjestävä ravirata on ollut vuosittain merkittävin Suomen Hippoksen investointiavustusten saaja.

Kuninkuusravien järjestämistä käsitellään Suomen Hippoksen varsinaisessa kokouksessa 20.10. ja varsinaisen kokouksen esityksestä päätetään valtuuskunnan kokouksessa 17.11.

Kuninkuusravit 2019 hakijat

Lahti
Seinäjoki

Kuninkuusravit 2020 hakijat
Seinäjoki

Kuninkuusravit 2021 hakijat
Forssa
Seinäjoki

ravikuningas avausmatka