Hyppää sisältöön

Hippoksen hallitukselta linjauksia hevosalan edunvalvontaan, ravikilpailutoiminnan keskeytys jatkuu

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui perjantaina 27.3.2020 käsittelemään koronavirustilanteen vaikutuksia hevosalalle ja ravikilpailutoimintaan.

Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Hippos on saanut viranomaisilta lausunnot ravikilpailujen järjestämiseen liittyen, ja niiden pohjalta hallitus päätti jatkaa ravikilpailutaukoa aiemmin linjatun mukaisesti. Samanaikaisesti Hippos valmistelee ravitarjonnan mahdollista aloittamista, jotta toimintaa ollaan valmiita jatkamaan, kun kokoontumisrajoituksia yhteiskunnan taholta muutetaan. Ravikilpailut ovat olleet Suomessa keskeytyksessä 18.3. alkaen. Keskeytys perustuu valtioneuvoston 16.3. tekemään linjaukseen yli 10 henkilön tapahtumien kieltämisestä.

Hallitus painotti päätöksessään, että kaikessa toiminnassa on otettava huomioon yhteiskunnan linjaukset sekä hevosalan vastuu yhteiskunnallisena toimijana. Tilannetta seurataan säännöllisesti ja päätös ravikilpailutoiminnan jatkamisesta tehdään heti kun se on mahdollista.

Ravikilpailutoiminnan keskeytykseen liittyvistä kilpailullisista asioista hallitus kävi keskustelua ja merkitsi tiedoksi valmistellun suunnitelman. Toimenpiteitä ja seurauksia jatkovalmistellaan erilaisten, kilpailutauon kestoon perustuvien, skenaarioiden pohjalta. Hallitus muistuttaa, että kilpailujen keskeyttämisen seurauksia ja siten linjattavia asioita on paljon. Suunnitelmien toimeenpano riippuu olennaisesti keskeytyksen pituudesta, jolloin tässä kohtaa on mahdotonta arvioida lopullisia vaikutuksia.

Hevosalan taloudellisten vahinkojen minimoimiseksi hallitus päätti ottaa käyttöön mahdollisimman laajat toimenpiteet. Tähän liittyvät muun muassa aktiiviset keskustelut Maa- ja metsätalousministeriön kanssa hevosalan tukiprosesseista, poikkeustilanteesta johtuvan Veikkauksen laskevan tuloksentekokyvyn korvaamisesta jollakin toisella rahoitusratkaisulla, sekä kuluvan vuoden kasvattajapalkkioiden mahdollisimman aikaisesta maksatuksesta.

Hippos huolehtii MTK:n jäsenyyden kautta siitä, että hevosala on yhtenevässä roolissa muun maaseutuyrittäjyyden kanssa niissä toimissa, jotka mahdollistavat yritystoiminnan taloudellisten ja toiminnallisten vahinkojen minimoimisen. Lisäksi Hippos on myös aktiivinen toimija MTK:n hevosverkostossa, joka tekee töitä alan toiminnan tulevaisuuden varmistamiseksi ja toteuttaa muun muassa vetoomuksen hevosalan puolesta kohdennettuna Suomen hallitukselle ja muille päättäjille.

Lisätiedot:


Juha Rehula
Hallituksen puheenjohtaja, Suomen Hippos
p. 050 511 3017

Vesa Mäkinen
Toimitusjohtaja, Suomen Hippos
p. 040 532 8923

Lisää ajankohtaisia uutisia Hippoksen verkkosivuilla:


Suomen Hippos huolissaan koronaviruksen aiheuttamista haitoista hevosalalle – ”Nyt on tärkeää tukea toinen toistamme” (25.3.2020)

Päivitä tallisi kuulumiset someen – käytä tunnistetta #talliarkipyörii (23.3.2020)

Kooste rahoitusmahdollisuuksista hevosalan toimijoille 3/3: pankit ja muu rahoitus (20.3.2020)

Kooste rahoitusmahdollisuuksista hevosalan toimijoille 2/3: verot ja vakuutusmaksut (20.3.2020)

Kooste rahoitusmahdollisuuksista hevosalan toimijoille 1/3: tuet, avustukset ja neuvonta (20.3.2020)

Kysymyksiä ja vastauksia koronavirustilanteeseen liittyen (19.3.2020)

Seuraa tallietikettiä – varmista ihmisten ja hevosten hyvinvointi (18.3.2020)

Hevosalalle yhteinen valmiusryhmä tallien hätätilanteisiin (17.3.2020)

Suomen Hippoksen hallitus vahvisti ravien keskeyttämisen, jatkotoimenpiteet valmisteluun (17.3.2020)

Ratsuoripäivät peruttu (16.3.2020)

Hippos toivoo asiakkaiden käyttävän sähköisiä palveluita (13.3.2020)