Hyppää sisältöön

HIFK:n Raviliiga-hevonen nappasi helpon voiton arvostetun kilpailun alkuerässä Ruotsissa

Tuhannen omistajan hevonen, Raviliiga HIFK:n tamma Mascate Match voitti kolmevuotiaiden tammojen Breeders’ Crown -alkukilpailun Ruotsissa Örebron raviradalla. Hevosen valmentaja Pekka Korpi kertoi voittajahaastattelussa, että meno tuntui juuri niin helpolta kuin se ulospäin näyttikin.

Raviliiga HIFK Mascate Match Pekka Korpi Kouvola 031118 kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Mascate Match on nyt voittanut uransa kaikki neljä starttia. Arkistokuva: Hippos / Hanna Laakso

Viidenneltä radalta matkaan kiihdyttänyt Mascate Match ei saanut keulapaikkaa heti kiihdytyksessä, vaan joutui taivaltamaan ensimmäisen kaarteen pitkin kolmatta rataa. Hevonen pääsi keulaan kuitenkin suosiolla takasuoralla, ja ensimmäisen puolikkaan lukemiksi kirjattiin numerot 11,8. Matkalla hevosta ohjastanut Pekka Korpi sai hiljentää vauhdin rauhalliseksi, mutta viimeinen puolikas kellotettiin taas kovin lukemin 10,7. Tamman voittoaika oli 15,5a/2100 metriä.  

”Tuntuu kyllä erittäin lahjakkaalta hevoselta. Viimeiset 500 metriä se tuli erittäin helposti”, Pekka Korpi sanoi.

Kolmevuotiaan tamma Mascate Matchin alku-uran esitykset eivät ole jättäneet suomalaista raviyleisöä kylmäksi. Jo kaksivuotiaana tamma meni SE-ajan, ja tämän kauden kaksi voittoa ovat tulleet sellaisella tyylillä, että tammalta on lupa odottaa menestystä myös jatkossa. Mascate Match on startannut urallaan tähän mennessä neljä kertaa ja voittanut jokaisen kilpailunsa.

Mascate Matchin omistaa Raviliiga-Travliga HIFK, jossa on yhteensä tuhat omistajaa. Hevosen ovat kasvattaneet Punkarin Hevostalli Ky sekä Maini ja Saku Mikkola.

Mascate Matchin lisäksi torstai-iltana starttasi myös toinen Raviliiga-hevonen. Raviliiga Jukureiden Tingaling kilpaili Kaustisen raveissa Santtu Raitalan ohjastamana. Jouni Hillbomin valmentama tamma kiri kauden 2019 avauksessaan kakkoseksi.


Mikä Raviliiga?

Raviliigassa ei puristeta mailaa, vaan ohjaksia. Raviliiga toteutetaan yhdessä jääkiekon Liiga-joukkueiden kanssa kausilla 2017–2020. Raviliigassa joukkueet, pelaajat ja fanit mittelevät hiekkaradan herruudesta omien ravihevostensa kesken. Myynnissä on 1000 osuutta jokaisen joukkueen hevosesta hintaan 100 euroa, ilman lisäkuluja. HIFK:n hevonen Mascate Match on myyty loppuun, toistaiseksi muista hevosista on vielä osuuksia jäljellä. 


Lähde hevosenomistajaksi tai lahjoita osuus hevosesta haaveilevalle ystävälle, sukulaiselle, työtoverille ja lätkäkaverille. Raviliiga-hevonen on helpoin tapa hypätä oman suosikkijoukkueesi mukaan ja mikä parasta, liigakauden jälkeen hevosen myyntihinnasta lahjoitetaan osa hyväntekeväisyyteen ja loput jaetaan omistajille.

Vapaasti käytettäviä kuvia Raviliiga-hevosista löydät Suomen Hippoksen kuvapankista

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403