Hyppää sisältöön

HIFK:n ravihevonen Mascate Match jahtaa kansainvälistä menestystä

Raviliiga-Travliga HIFK:n omistama tamma juoksee sunnuntaina Tukholmassa Solvallan raviradalla. Hevonen on osoittanut olevansa huippulahjakkuus, ja sille povataan menestystä myös sunnuntain kilpailusta.

Mascate Match Pekka Korpi Vermo 040519 kuva Hippos Hanna Laakso
Pekka Korpi ja Mascate Match Finlandia-päivänä Vermossa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Tuleva lähtö on tammojen kolmivuotiseliitti, jossa Pekka Korven valmentama ja ohjastama Mascate Match kiihdyttää radalta seitsemän. Vastassa on kovia tammoja muista Euroopan maista, mutta asiantuntijat uskovat Mascate Matchiin. Esimerkiksi Solvallan virallisessa Elitloppet-käsiohjelmassa tamma on rankattu ykkössuosikiksi.

Helsingin IFK:n, Vermon raviradan ja 1000 jääkiekko- sekä ravifanin omistaman Mascate Matchin valmistautuminen on sujunut taustajoukkojen mukaan hyvin. Hevonen kävi hiitillä ja sitä hierottiin tiistaina. Perjantaina se laitetaan vielä valjaisiin muutamaa kevyttä vetoa varten. Matka Ruotsiin alkaa lauantaina. 

Tamman omistajien edustaja Pauliina Raento sanoo, että ”Massi” on jo tässä vaiheessa ylittänyt kaikki odotukset.

”Omat fiilikset ovat lähinnä sekoitus uteliasta kiinnostusta ja kiitollisuutta, ja rauhallinen realismi edellä mennään kohti sunnuntaita. Koitos on kova, joten varmaa on, että sunnuntain mailin voittaja on tosi hyvä hevonen, olipa se kuka tahansa.”

Oy HIFK-Hockey Ab:n markkinointijohtaja Roland Carlsson sanoo, että Massi on ollut jo tässä vaiheessa uraansa hieno ylpeydenaihe myös seuralle. Mascate Match on voittanut kaikki uransa viisi starttia. 

”Voittokulkua on ollut upea seurata ja se on herättänyt myös kiekkoihmisten kahvipöydissä uudenlaista keskustelua. Edessä on hieno kansainvälinen tasonmittaus ja on tiedossa, että Massia lähtee Ruotsiin kannustamaan myös liuta IFK:n kannattajia. Tuokaahan voitto kimpassa himaan!”

Tammojen kolmivuotiseliitissä kilpailee myös toinen vihtiläisen Pekka Korven valmennettava. She Rains kiihdyttää kolmosradalta, ja sitä ohjastaa Jukka Torvinen.

Myös She Rainsin taustalta löytyy jääkiekkokytkös. Hevosen osakasvattaja ja -omistaja on jääkiekkoilija Antti Pihlström.

1640 metrin kilpailu tammojen kolmivuotiseliitti juostaan sunnuntaina osana Elitloppet-huippuviikonlopun urheilutarjontaa. Lähdön voittaja palkitaan 200 000 kruunulla eli noin 18 600 eurolla. Viikonlopun aikana Tukholmaan odotetaan jopa 60 000 ravikatsojaa.

Raviliiga on vuoden 2020 loppuun kestävä projekti, joka on toteutettu yhdessä jääkiekon Liigan kanssa. Mukana on 12 Liiga-joukkuetta ja 11 ravirataa eri puolilla Suomea. Joukkueille ostettiin omat ravihevoset hevoshuutokaupasta vuonna 2017. Hevoset on jaettu 1000 osuuden kimppatalleihin. Mascate Matchin osuudet on myyty loppuun, muiden joukkueiden hevosista on toistaiseksi osuuksia jäljellä.

Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403