Hyppää sisältöön

Hevosyrittäjäuutiset käynnistyvät – seuraa maksuttomia asiantuntijaluentoja livenä tai etänä

Syyskuussa käynnistyy hevosalan tulevaisuuteen ja yrittäjyyteen keskittyvä verkkolähetysten sarja: Hevosyrittäjäuutiset. Kyseessä on kaikille avoimet ja maksuttomat lyhytkestoiset asiantuntijaluennot, joita voi seurata paikan päällä tai livenä sekä katsoa tallenteena.

Sarjan käynnistää 7.9.2016 vastuullisuus-teema. Mitä vastuullisuus oikeasti tarkoittaa? Tuttua on, että hevosyrityksen on huolehdittava hevosten hyvinvoinnista ja ympäristöstä, henkilökunnasta ja asiakkaista. Uutena ilmiönä voidaan pitää viestinnän muuttumista ja etenkin sitä, miten hyvistä teoista osataan kertoa ulospäin. Tyystin erilaista, tulevaisuuteen suuntaavaa katsontakantaa herättelee somen ja digitaalisuuden vahvana asiantuntijana tunnettu Minna Valtari Somecosta.

 

- Vastuullisuusasioista viestiminen on uudistunut sosiaalisen median tuomien mahdollisuuksien ansiosta. Sosiaalinen media tuo yrittäjälle mahdollisuuden viestiä suoraan omien sidosryhmien kautta kustannustehokkaasti, kun mukaan lähtee rohkeasti ja avoimesti omana itsenään, kuvailee Minna Valtari.


Hevostalouden näkökulman kirkastaa erikoistutkija Markku Saastamoinen Luonnonvarakeskus Lukesta.

- Hevostaloudessa kuten kotieläintuotannossa keskiössä on eläin eli hevonen ja siihen liittyvät eettiset ja hyvinvointikysymykset, kun olemme valjastaneet eläimen käyttöömme tuottamaan meille aineellista ja aineetonta hyvää, pohtii Saastamoinen.


Lokakuun teemana rahoitusmahdollisuudet
Pienyritysten, mukaan lukien hevosyritysten, investointeihin ja kehittämiseen on olemassa erilaisia rahoitustukimahdollisuuksia. Lokakuun 7. päivänä sarjassa tarkastellaan ELY-keskusten maaseutuohjelman tarjoamia rahoitusmahdollisuuksia. Alustajina toimivat Uudenmaan ELY-keskuksesta ohjelmavastaava Maria Konsin-Palva ja yrityspalveluiden asiantuntija Auli Teppinen/ ProAgria Etelä-Suomi. Puheenvuoroissa käydään läpi tuen hakua ja hakuprosessin käytäntöjä. Käytännön näkökulmaa tuen hakemisesta kuullaan hevosalan yrittäjän kertomana.


Hevosyrittäjäuutiset jatkuvat marraskuussa aiheella hevonen hyvinvointipalvelujen tuottajana ja joulukuussa asiakashankintaa ja asiakasarvoa käsittelevillä teemoilla.

 

Syksyn Hevosyrittäjäuutiset

VASTUU – UUSI VANHA ASIA HEVOSALALLA
ke 7.9.2016 klo 9.30-12.00

 

YRITYSTEN INVESTOINTI- JA KEHITTÄMISTUET
pe 7.10. klo 12.-14.30

 

Yleisö on tervetullut HAMK Mustialaan, Mustialantie 105, Tammela ja seuraamaan Live-lähetystä Uudistuva hevostalous-YouTube-kanavalla.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: http://hippolis.fi/uusihevostalous/verkkoluennot/

 

Järjestäjä Uudistuva hevostalous-projekti: HAMK, Hippolis ja Luke. Hanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta.