Hyppää sisältöön

Hevosten sähköiseen lääkekirjanpitoon uudistuksia – Yksittäisen hevosen valtuutus jatkossa mahdollista

Suomen Hippos sekä Suomen Ratsastajainliitto edellyttävät lääkekirjanpitoa kaikkien kilpailevien hevosten osalta. Lisäksi Ruokavirasto edellyttää tuotantoeläimiksi luettavilta hevosilta lääkekirjanpitoa. Kirjanpitoa helpottavaan sähköiseen palveluun on tullut tammikuun aikana uudistuksia yksittäisten hevosten valtuutuksiin liittyen.


Suomen Hippoksen Oma Talli –palvelusta löytyvät kilpahevosten sähköinen lääkekirjanpito helpottaa hevostenpitäjien arkea. Tiedot pysyvät tallessa vaivattomasti ja kaikki tiedot ovat asianosaisten tarkasteltavissa. Sähköinen lääkekirjanpito kelpaa myös jatkossa Hippokselle virallisena lääkekirjanpitona, eikä paperista kirjanpitoa tarvita sähköisen kirjanpidon rinnalla.

Kirjanpidon helpottamiseksi hevosen omistaja tai valmentaja on voinut valtuuttaa haluamiaan henkilöitä tarkastelemaan ja muokkaamaan hevostensa kirjanpitoa. Aikaisemmin valtuutukset ovat koskeneet kaikki Oma Tallin tiedoista löytyviä hevosia, mutta uudistuksen myötä valtuutuksen pystyy antamaan myös yksittäisille hevosille.

”Uudistus helpottaa esimerkiksi täysihoitotallien toimintaa. Jos esimerkiksi hevosenomistajan siitostamma asuu toisella tallilla, voi hän näin valtuuttaa tallinpitäjälle pääsyn tämän yksittäisen hevosen lääkekaappiin. Sama pätee esimerkiksi nuoriin hevosiin jotka eivät ole vielä valmennuksessa, mutta tallinpitäjä on muu kuin omistaja”, Suomen Hippoksen tietohallintopäällikkö Jukka Niskanen kommentoi.