Hyppää sisältöön

Hevosten ja ponien omistajanvaihdokset voi nyt tehdä verkossa

Sähköinen omistajanvaihdos on nyt julkaistu Heppa-järjestelmän Oma Tallissa. Sekä myyjän että ostajan osuuden omistajanvaihdoksesta voi tehdä jatkossa kokonaan netissä.

sähköinen omistajanvaihdos1

Oma Tallin sähköinen omistajanvaihdos on merkittävä parannus hevosenomistajan palveluihin. Se on helppo, nopea ja edullinen tapa tehdä hevosen tai ponin omistajanvaihdos. Vuosittain omistajanvaihdosilmoituksia käsitellään noin 8 000 kappaletta.

Suomen Hippoksen jalostusjohtaja Minna Mäenpää sanoo, että uusi sähköinen palvelu tuo nopeutta ja joustavuutta omistajanvaihdoksen tekemiseen.

”Olemme todella iloisia siitä, että voimme tarjota uuden merkittävän palvelun hevosenomistajille. Uudistuksen myötä omistajuuden muutos on mahdollista tehdä rekisteritietoihin vaikka heti kaupanteon hetkellä.”

Omistajatietoja ei jatkossa merkitä hevospassiin, vaan Oma Talli -järjestelmästä tulostettavaan omistajatodistukseen.

Sähköisessä omistajanvaihdoksessa ostajan ja myyjän henkilöllisyys varmistetaan tunnistautumispalvelussa, jossa molemmat osapuolet tunnistautuvat verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Jotta omistajanvaihdoksen voi tehdä Oma Tallissa, sekä myyjä että ostaja tarvitsevat tunnukset Heppa-järjestelmään. Tunnukset saat tilattua täältä. Tunnushakemukset käsitellään 1–3 arkipäivän kuluessa.

Oma Talli -palvelussa voit sähköisen omistajanvaihdoksen lisäksi hallinnoida muun muassa omia henkilötietojasi sekä hevosesi tietoja. Oma Talliin pääset kirjautumaan täältä.

Ohjeet sähköisen omistajanvaihdoksen tekemiseen löydät kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoja:

Jukka Niskanen
Tietohallintopäällikkö
Suomen Hippos
jukka.niskanen@hippos.fi
020 760 5230

Minna Mäenpää
Jalostusjohtaja
Suomen Hippos
minna.maenpaa@hippos.fi
040 511 2067
020 760 5250