Hyppää sisältöön

Hevosten hoitajan ja kuljettajan pätevyyskoe Hevosopistolla 30.6.

Hevosopisto järjestää eläinkuljetuslupaan vaadittavan hevosten hoitajan ja kuljettajan pätevyyskokeen torstaina 30.6.2016 klo 14 Hevospistolla Ypäjällä.

Kokeen vaatimukset ovat eläinkuljetusasetuksen liitteen IV mukaiset. Kokeen hinta on 50 e (sis. alv 0 %). Koetilaisuus järjestetään, jos osallistujia on vähintään 10. Ilmoittautuminen kokeeseen 23.6.2016 klo 16 mennessä elina.hirvonen@hevosopisto.fi.


Lisätietoja Petri Meller puh. 040 860 7787


Eläinkuljetusluvan tarve hevosten kuljetuksissa

Lainsäädäntö (Neuvoston asetus (EY) N:o 1/2005) edellyttää pääsääntöisesti eläinkuljettajalupaa kaupallisen toiminnan yhteydessä tapahtuvissa kuljetuksissa. Kaupalliseksi toiminnaksi voidaan katsoa hevoskuljetukset, joista on suoraa taloudellista hyötyä tai jotka ovat osana liiketaloudellista tai kaupallista toimintaa ja joihin liittyy tai joiden tavoitteena on joko suora tai epäsuora taloudellinen voitto. Kaupalliseksi toiminnaksi katsotaan esimerkiksi ravivalmennus-, ratsastuskoulu-, täysihoito- tai hevoskuljetuspalvelut.

Lisätietoja eläinkuljetusluvan tarpeesta oman alueen Aluehallintoviraston läänineläinlääkäriltä tai Evirasta.


Hippoliksen virtuaalikurssi

Hippoliksen järjestämä virtuaalikoulutus antaa valmiudet osallistua Eviran järjestämään hevosten hoitajien ja kuljettajien pätevyyskokeeseen. Kurssin voi suorittaa netissä itselle sopivana ajankohtana. Kestoltaan koulutus on kolme tuntia. Kurssi on suositeltavaa suorittaa ennen pätevyyskoetta. Katso lisätietoja tästä.