Hyppää sisältöön

Hevospassi uudistuu – passien postitus aloitetaan loppuvuodesta

Suomen Hippoksen myöntämä hevospassi uudistuu vuonna 2016 syntyneistä varsoista lähtien. Uusien passien toimittaminen aloitetaan loppuvuodesta.

Hevospassin uudistuksen taustalla on EU:n hevosen tunnistusasetuksen vaatimat uudet säädökset. Uudistettu hevospassi tulee olemamaan yli 40 sivuinen asiakirja.

- Passiuudistus on tällä hetkellä täydessä vauhdissa, mutta lopullisen version on arvioitu valmistuvan joulukuussa 2016. Näin ollen passien toimitusaika tulee tänä vuonna hieman viivästymään. Uusi passi palvelee edellistä paremmin hevosenomistajaa sekä estää tehokkaammin passien mahdollista väärinkäyttöä. Hevoset tulee tunnistaa ja syntymätodistukset lunastaa normaalien aikarajojen puitteissa. Ravikilpailuoikeus vaatii, että syntymätodistus on lunastettu 31.12. mennessä ja varsa on tunnistettu syntymävuotta seuraavan maaliskuun loppuun mennessä. Mikäli varsa matkustaa ulkomaille tai sille on muusta syystä välttämättä saatava tunnistusasiakirja aiemmin, voidaan sille myöntää aiemmin nykyisenmallinen hevospassi. Passien viivästymisestä huolimatta kaikki varsojen tiedot rekisteröidään Heppa-järjestelmään niiden tietojen saapumisjärjestyksessä, jolloin pääsemme toimittamaan uudet passit välittömästi niiden valmistuttua, jalostusjohtaja Minna Mäenpää taustoittaa.

 

 

Uuden hevospassin ulkoasu julkaistaan sen valmistuttua.