Hyppää sisältöön

Hevoskasvattajat.fi -koulutusportaali avattu kasvattajien ja kasvattajaksi haluavien tueksi

Hevoskasvattajat.fi -portaali on täysin uudenlainen hevoskasvatuksen koulutusympäristö, joka mahdollistaa sekä etäosallistumisen, että materiaalin tarkastelun ja käytön myös koulutustilaisuuden jälkeen. Portaali ja sen materiaalit ovat käytettävissä aina mobiililaitteilla. Hevoskasvattajat.fi –portaalissa julkaistaan myös asiantuntijablogia sekä hevoskasvatukseen liittyviä selvityksiä ja artikkeleita. Portaalin kautta voi myös esittää kysymyksiä liittyen hevoskasvatukseen. Kysymyksiin vastaavat alan asiantuntijat sekä ansioituneet hevoskasvattajat, kasvattajakummit.

varsa2
Uudet hevoskasvattajat –hankkeen projektipäällikkö Menna Rantala Hämeen ammattikorkeakoulusta on erittäin innostunut uudesta mahdollisuudesta.

- Hevoskasvattajat.fi –sivusto tarjoaa helpon ja nykyaikaisen tavan tulla mukaan Uudet Hevoskasvattajat -koulutuksiimmme sekä hyödyntää niistä syntynyttä materiaalia. Edelleenkin toki toimitaan myös ihan siellä käytännön ympäristöissä ja oikeiden hevosten ja ihmisten kanssa, kertoo Rantala.

- Olemme kesän ja syksyn aikana tuottaneet erilaista videomuotoista materiaalia liittyen hevoskasvatukseen. Kuvauksia on tehty oriasemalla ja huutokaupassa toimimiseen, varsojen tunnistukseen sekä erilaiseen näyttelytoimintaa ja jalostusarvosteluun liittyen. Tämäkin materiaali tullaan julkaisemaan uudessa ympäristössä, Rantala kertoo.

Jalostus, hyvinvointi ja kannattavuus – koulutusta kotimaisen hevoskasvatuksen tueksi

 Tällä hetkellä portaalista löytyy tälle syksylle vielä tulossa olevat koulutuspäivät, sekä jo pidettyjen päivien materiaalit ja tallenteet. Kevään tarjontaa lisätään parhaillaan. Koulutusta on mahdollista ostaa joko päivä tai lukukausi kerrallaan. Myös pelkän materiaalin käyttöoikeuden lunastaminen on sivustoilla mahdollista.

Uudet hevoskasvattajat –hankkeen koulutuspäivien aiheet ja sisällöt rakentuvat laajempien teemojen alle, joita ovat kasvatustoiminnan kannattavuus, hevosten jalostus, erilaisten hevosten terveys, hyvinvointi, ruokinta sekä kasvatustoiminnan vastuullisuus ja erilaiset ympäristöt ja olosuhteet.

- Esimerkiksi nyt syksyllä järjestettävät talouden ja kannattavuuden koulutuspäivät tulevat vielä maaliskuussa 2018 täydentymään hevoskasvatuksen markkinointiin ja viestintään liittyvällä päivällä. Ja samanlaisia kokonaisuuksia löytyy muistakin teemoista. Toki kaikkein parhaan hyödyn saa, kun hankkii osallistujatunnukset kaikkeen tarjontaamme, Rantala toteaa.

Kaikkiin Uusien hevoskasvattajien koulutustilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä tai koulutustilaisuudet taltioidaan, jolloin luentotallenteet jäävät osallistujille käyttöön.

Lisätietoja:

Menna Rantala, Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK)
puh. 040 352 9913

menna.rantala@hamk.fi

www.hevoskasvattajat.fi

 

Uudet hevoskasvattajat -koulutushanke on saanut rahoitusta EU-osarahoitteisesta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta (2014–20). Hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK yhteistyössä Suomen Hippoksen kanssa. Hankealueena on Hämeen, Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Keski-Suomen ja Kaakkois-Suomen ELY-keskusalueet.