Hyppää sisältöön

Hevosinfluenssan takia Virossa olevat hevoset eivät voi kilpailla Suomessa – Hippos suosittelee noudattamaan tarttuviin tauteihin liittyviä ohjeistuksia

Virossa todettujen hevosinfluenssatapausten myötä Virossa oleskelevien hevosten kilpaileminen Suomessa on toistaiseksi kielletty. Herkästi tarttuva virustauti on keskeyttänyt ravikilpailutoiminnan Virossa. Tautitilannetta seurataan Suomessa. Suomen Hippos suosittelee hevosenpitäjiä noudattamaan tarttuvien tautien ohjeistuksia.

Virossa on todettu hevosinfluenssaa. Helposti leviävä virustauti aiheuttaa ajoittain epidemioita, mutta tautia vastaan voi suojautua rokotteella. Sairastuneilla hevosilla oireina on korkea kuume, kuiva yskä sekä sierainvuoto, joka on alkuvaiheessa vetistä ja kirkasta, myöhemmin keltaista ja paksua. Lisätietoja oireista sekä taudista löydät Ruokaviraston sivuilta.

 

Virossa ilmenneiden tautitapauksien myötä ravikilpailutoiminta maassa on keskeytetty. Helposti leviävän taudin leviäminen pyritään estämään myös Suomessa, eikä näin ollen Virossa olevien hevosten ole mahdollista osallistua Suomen raveihin. Tautitilannetta seurataan, ja kilpaileminen on mahdollista, kun tilanne rauhoittuu.

 

Suomen Hippos suosittelee noudattamaan ohjeita tarttuvista taudeista.  Mikäli hevosinfluenssarokotuksesta on kulunut yli 6kk, suositellaan tehosterokotusta.


Suomessa tautia ei ole tavattu.

 

Lisätietoja:


Martti Tala

Asiantuntijaeläinlääkäri, Suomen Hippos

Puh. 040 3540338

martti.tala@hippos.fi