Hyppää sisältöön

Hevoset monipuolisesti esillä Farmarissa Seinäjoella 14.-17.6.

Suomen Hippos ry on mukana näytteilleasettajana Seinäjoen Farmarissa. Tapahtumassa nähdään muun muassa suomenhevosia, työhevosia, ravureita ja keppihevosia.

aavasekäsonja2
Aava ja Sonja Jokiranta

Farmarin hevososastolla tanssitaan hevosen kanssa

 

Farmarissa nähdään ihmisen ja hevosen välistä herkkyyttä, kehonkieltä ja läsnäoloa parhaimmillaan. Tanssi-liiketerapeutti ja Luovuuden Lakeus yrityksen perustaja Sonja Jokiranta kutsuu Aava suomenhevosen tanssiin.


– Kopseen Aava on syntynyt ja kasvanut Toiskassa, joka on lastensuojeluun erikoistunut perheyritys Ilmajoen Koskenkorvalla. Toiskassa järjestetään esimerkiksi monenlaista hevostoimintaa tähän liittyen ja tanssiesitys Farmarissa toteutetaan Toiskan ja osittain Elämänmaku –hankkeen kautta. Esityksen tarkoituksena on osoittaa, miten herkkä hevonen on ja miten se ymmärtää ihmisen kehonkieltä ja energiaa erittäin hyvin, kertoo Elämänmaku –hankkeen koordinaattori Osku Ketola. Tanssin tavoite on autenttinen liike hevosen kanssa ja liikkeen pohjana on perinteinen maasta käsin tapahtuva hevosenkäsittelytaito

.

– Hevonen lähtee kutsun voimasta tanssiin ilman voimaa, täysin omasta tahdostaan. Siitä syntyy yhteys hevosen ja tanssijan välille, Ketola selventää.

 

Monipuolinen hevososasto

 

Hevososastolta löytyy myös paljon muuta. Toiskan hevosten vierestä löytyvät miniatyyrihevostamma Sir Harvest Moon varsansa kanssa sekä suurimman hevosrodun edustaja, Shire-tamma Majagården’s Amanda.


Sir Harvest Moon eli tuttavallisemmin ”Muuni” on suorittanut Suomen Karvakaveri ry:n luonnetestin ja vierailee sen puitteissa terapiakäynneillä mm. vanhainkodeissa ja päiväkodeissa. Shire-tamma Majagården’s Amanda on yksi Suomen suurimmista hevosista. Amandan säkäkorkeus on yli 190 cm ja Farmarissa otetaankin selvää, mitkä ovat oikeat lukemat. SRL:n hyväksymä ponimittaaja ELL Mari Vettenranta mittaa Amandan säkäkorkeuden hevospuistossa lauantaina.

 

Monipuolinen suomenhevosemme on esillä hevososastolla. Mukana on päivittäin työhevosia, suomenratsuja ja ravihevosia. Kimppavarsa Ropertto on mukana joka päivä ja osuuksia on myytävänä. Satasella pääsee mukaan Talli Farmarista Kunkkareihin eikä muita kuluja tule projektin aikana.

 

Luvassa on myös kengitys-, satulan sovitus-, hevoshieronta- ja valjastusnäytöksiä, rotuesittelyjä, lännenratsastusnäytöksiä, keppihevospuisto, talutusratsastusta ja poniagilityä sekä Veikkauksen pelipiste.


poniagility
Poniagilityä nähdään osana Farmarin ohjelmaa.

Kaikki Farmarinohjelmat aikatauluineen löytyvät Farmarin nettisivuilta farmari.net