Hyppää sisältöön

Hevosenlannan hyötykäyttöhanke on käynnistynyt – vastaa kartoitukseen ja lähde mukaan

Valtakunnallinen hevosenlannan hyötykäyttöhanke on käynnistynyt elokuussa. Nyt sinulla on mahdollisuus osallistua hankkeen lähtötietokartoitukseen. Hanke on nimeltään HELMET – Hevosenlanta menestystarinoiksi ja se kuuluu hallituksen kärkihankkeisiin.

Jos hevosenlanta on tallillasi haaste tai olet muuten kiinnostunut lannan hyötykäytöstä, vastaa kartoitukseen ja lähde mukaan. Kaikki hankkeen tarjoamat palvelut ovat maksuttomia ja toiminta-alueena on koko Suomi.

 

Suomenkielinen lähtötietokartoitus löytyy täältä 

 

Ruotsinkielinen lähtötietokartoitus löytyy täältä 

 

Kaikkien kartoitukseen vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kaksi lippua helmikuussa 2017 Helsingissä järjestettävään Apassionata hevostapahtumaan.

 

HELMET-hankkeessa etsitään aitoja, hyväksi havaittuja ratkaisuja ja toimintamalleja hevosenlannan hyödyntämiseksi ja tallien lantahuollon helpottamiseksi. Kannattavia käytännön ratkaisuja etsitään yhdessä tallien, hevosalanyrittäjien ja koko lannan käsittelyketjun kanssa. Tavoitteena on saada hevosenlanta hyötykäyttöön ravinteina ja energiana sekä synnyttää uutta liiketoimintaa. Jokaiseen tilanteeseen etsitään parhaiten soveltuva ratkaisu. Se voi löytyä esimerkiksi alueen hevostallien ja paikallisen energia- tai jäteyhtiön yhteisestä biokaasulaitoksesta, läheisen maatilan lannoitetarpeista, hyödyntämisestä isommassa energiantuotantolaitoksessa polttamalla, kompostoinnista useamman tallin yhteisessä kompostorissa tai vaikkapa tallin lantalan lämmöntalteenotosta.

 

Voit seurata hanketta facebookissa osoitteessa www.facebook.com/helmetkanava

 

HELMET-hankeen toteuttaja on Envitecpolis Oy. Hanketta rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö.