Hyppää sisältöön

Hevosalan palveluista tukea sosiaali- ja terveyssektorin tarpeisiin – kokemuksia ja keskustelua palvelujen tuottajien ja tarjoajien näkökulmista -tilaisuus 8.2.

Uudistuva hevostalous-hanke järjestää maksuttoman tilaisuuden "Hevosalan palveluista tukea sosiaali- ja terveyssektorin tarpeisiin – kokemuksia ja keskustelua palvelujen tuottajien ja tarjoajien näkökulmista" maanantaina 8. helmikuuta Helsingin Pääpostin auditoriossa. Tilaisuus soveltuu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan toimijoille, hevosavusteisten palveluiden tuottajille ja muille kiinnostuneille.

viesker paa pikku

- Hevonen ylittää toimialarajoja. Tavoitteena on herättää keskustelua hevostalouden tuomista mahdollisuuksista sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan yhteistyöhön, kertoo Anne Laitinen.

Uudistuva hevostalous-hankkeen järjestämä maksuton tilaisuus soveltuu sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan toimijoille, hevosavusteisten palveluiden tuottajille ja muille kiinnostuneille. Ajankohta on 8. helmikuuta ja paikkana Helsinki, Pääpostin auditorio.

Hevos-, sosiaali- ja terveysala – yhteistyöllä yritystoimintaa, kuntoutusta ja hyvinvointia-seminaari pitää sisällään useita puheenvuoroja hevostoiminnan vaikuttavuudesta, henkisestä ja fyysisestä kuntoutuksesta, yhteistyöstä ja sen kehittämisestä. Ohjelmassa on katsaus ajankohtaiseen tutkimustietoon hevosten hyödyntämisestä kuntoutuksessa sekä käytännön esimerkkejä. Alustajina toimivat muun muassa Eeva Aartolahti/Jyväskylän Yliopisto, Ritva Mickelsson/Espoon kaupunki, Margit Rajahalme/SOS-lapsikylä ja Terhi Purola/HUS.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) yksikössä Lohjalla kolme ratsastusterapeuttia ja neljä terapiahevosta mahdollistavat monenikäisten potilaiden pääsyn psykiatriseen ratsastusterapiaan.  Lohjan HUS pykiatrian ratsastusterapiayksikkö tarjoaa ainoana Suomessa psykoterapeuttisella painotuksella hevosavusteista terapiaa ja kuntoutusta osana julkista terveydenhuoltoa. 

Hevonen vaistoaa tunnetiloja ja toimii ihmisen mielen peilinä myös vaikeita asioita käsiteltäessä.

- Talliympäristön virikkeellisyys ja vuorovaikutus hevosen kanssa parantavat potilaiden itseluottamusta ja ihmissuhdetaitoja. Potilaat oppivat hevostoiminnan kautta ymmärtämään tunteita, jotka ovat usein masennuksenkin takana, toimintaterapeutti Terhi Purola HUS:sta kuvaa.

Tilaisuutta voi seurata myös live-lähetyksenä verkon kautta ja jälkikäteen videotalleina. Järjestäjänä on HAMKin, Hippoliksen ja Luken Uudistuva hevostalous –tiedonvälitys- ja yhteistyöhanke.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset www.hippolis.fi/uusihevostalous


Hevos-, sosiaali- ja terveysala – yhteistyöllä yritystoimintaa, kuntoutusta ja hyvinvointia
To 8.2. klo 9.15 – 15.00
Paikka: Pääpostin auditorio, Helsinki, os. Mannerheiminaukio 1 C

Ilmoittautuminen


Ohjelma


Live-lähetys https://www.periscope.tv/uusihevostalous/


Tallenteet Uudistuva hevostalous-YouTube-kanavaLisätietoja 
Anne Laitinen, Hippolis, puh. 040 766 0830 tai anne.laitinen@hippolis.fi

Uudistuva hevostalous-hankkeen toteutuksesta vastaa Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) yhteistyössä Luken ja Hippoliksen kanssa. Hanke on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta/ Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma (2014-20).