Hyppää sisältöön

Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumi 27.9. – tutustu samalla Vermon ravikoulun toimintaan!

Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumi ja hevostalouden osaamistarpeiden ennakointi -työpaja järjestetään Vermo Areenalla ravintola Ravillassa perjantaina 27.9.2019 kello 12–16. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.


Millaista on hevosalan koulutus tulevaisuudessa ja mitä uusia osaamistarpeita tulevaisuuden työelämä sille asettaa? Entä millainen on tulevaisuuden ravikoulu? Hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumissa keskustellaan ja käydään läpi alalle tärkeitä kysymyksiä kaikille avoimessa työpajassa.

Osana hevosalan koulutuksen tulevaisuusfoorumia keskustellaan Opetushallituksen tulevaisuuden ennakointiprosessin tuloksista hevostalouden näkökulmasta. Opetus- ja kulttuuriministeriön asettama osaamisen ennakointifoorumi analysoi työelämän muuttuvia ja uusia osaamistarpeita ja niiden vaikutuksia koulutuksen kehittämiseen eri koulutusasteilla sekä varmistaa, että koulutusjärjestelmä tarjoaa kattavan mahdollisuuden hankkia työelämän erilaisissa tehtävissä tarvittavan osaamisen.


Tilaisuutta varten toteutetaan ennakkokysely hevostalouden osaamistarpeista vuonna 2035 ja kyselyn tulokset julkistetaan Vermo Areenalla 27. syyskuuta. Lisätietoa ja linkin kyselyyn löydät täältä.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Suomen Hippos, Opetushallitus sekä Vermo Areena. 

Ilmoittautumisia ennakkoon toivomme osoitteeseen helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi maanantaihin 23. syyskuuta mennessä.

Osallistujat ovat samalla tervetulleita tutustumaan Vermon ravikoulun toimintaan! Ravikoululla avoimet ovet 11–11.45, ennen virallisen ohjelman alkua. 

 

Ohjelma:

Ravikoululla avoimet ovet 11–11.45, jonka jälkeen siirtyminen omaan tahtiin Ravintola Ravillaan (ravintolakatsomo). Vermon ravikoulu sijaitsee tallialueella katsomon suunnasta katsottuna tallikahvion takana olevan tallirakennuksen oikeanpuoleisessa päätytallissa. Kulku ravintola Ravillaan Vermon katsomorakennuksen takasivulta, D-rappu. Lounasta on tarjolla Ravintola Ravillassa alkaen klo 11.45.

Tulevaisuusfoorumi alkaa klo 12.45, joten kannattaa varata lounaaseen riittävä aika, jotta ehdit ruokailemaan ennen foorumin avausta.


11.45–12.45 Omakustanteinen lounas

12.45 Tilaisuuden avaus ja tavoitteet - puheenjohtaja Juha Rehula, Suomen Hippos  
12.55–14.20 Ennakointiprosessin tulokset ja keskustelu - opetusneuvos Markku Kokkonen ja opetusneuvos Ilpo Hanhijoki, Opetushallitus

Kahvitarjoilu


14.25–15.25 Tulevaisuuden ravikoulu –  alustajina ravipalvelupäällikkö Eeva Karvonen Hevosopistolta, ravikoulun vastaava Hanna Lepistö Vermon ravikoulusta ja nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta. Alustuksen pohjalta työpaja ja keskustelu. Varaathan käyttöösi kännykän tai tabletin, jolla voi lukea QR-koodin.

15.25–15.50 Vetovoimainen koulutusjärjestelmä - Hevostalouden perustutkinnon uudistaminen ja hevosalan koulutuksen tulevaisuus, opetusneuvos Marjatta Säisä, Opetushallitus

15.50 Yhteenveto ja tilaisuuden päätös, juontaja Satu Laakso ja Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen

Tilaisuuden juontaa Satu Laakso.

Tervetuloa mukaan! Osallistu tapahtumaan myös Facebookissa.

Lisätietoja:

Markku Kokkonen

Opetusneuvos
Ammatillinen osaaminen

Opetushallitus
PL 380 (Hakaniemenranta 6)

00531 Helsinki

puh. 0295 331 102

www.oph.fi


Helena Hyvämäki-Mäenpää

Nuorisotoiminnan koordinaattori

Suomen Hippos ry

040 6464 609

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

www.hippos.fi