Hyppää sisältöön

Hevonen tulee kylään – suomenhevosviikolla hevoset vierailevat kunnissa

Suomenhevosen päivää vietetään keskiviikkona 6. syyskuuta. Suomenhevonen antaa aihetta juhlaan koko viikon ajan 4.–10.9. Itsenäisyyden juhlavuonna hevosväen toivotaan esittelevän ainutlaatuista kansallishevostamme ja hevosalaa kunnissa kyseisellä viikolla – se on mainio mahdollisuus muistuttaa kuntapäättäjiä ja muita toimijoita hevosen ja alan merkityksestä nyky-Suomessa.

Ypäjän suomenhevoskatrilli-6


Yksinkertaisimmillaan hevosalan kontakti kuntaan voi olla hevosen käynti kunnantalolla. Vierailuun voi ideoida kohtaamisia kunnan edustajien kanssa yhteisesti sovittavalla tavalla ja hevosalaa voi esitellä vaikkapa tietoiskuna esimerkiksi kunnanvaltuustolle, -hallitukselle tai virka- tai luottamushenkilöille.

Voit olla hevosalan ammattilainen, harrastaja tai aktiivinen seuratoimija – tärkeintä on, että koet hevosalan edut tärkeiksi ja haluat edistää hevosharrastusten edellytyksiä kotikunnassasi sekä pystyt järjestämään suomenhevosen mukaan tilaisuuteen. Tarkoituksena on myös tehdä oman alueen hevosalan toimijoita tutuksi kuntapäättäjille.

Kuinka pääset mukaan?

1. Sovi kunnan kanssa sopiva ajankohta ja paikka tapaamiselle. On hyvä, jos mukana on useampi hevosalan ammattilainen tai harrastaja, onhan juhlavuoden teemakin #yhdessä.

2. Ilmoita tapahtuma mukaan Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden kalenteriin otsikolla ”Hevonen tulee kylään” tästä linkistä. Postitamme kaikille ilmoittautuneille materiaalipaketin sekä Hevoset ja kunta – rajapintoja -kirjoja ja suomenhevosesitteitä tilaisuudessa jaettavaksi.

3. Tutustu ja hyödynnä taustamateriaaleja. Mahdollisuuksien hevonen -juhlavuoden materiaalit löytyvät täältä.

4. Tiedota tilaisuudesta alue- ja paikallismedialle – muista myös some.

5. Onnistunutta ja turvallista tapahtumaa!

Lisätietoja aiheesta elokuussa.

Lisätietoja antavat

- Anne Laitinen, Hippolis puh. 040 766 0830 tai anne.laitinen@hippolis.fi
- Suvi Louhelainen, Suomen Hippos ry, puh. 050 574 5920 tai suvi.louhelainen@hippos.fi