Hyppää sisältöön

Heta Huuskola on ensimmäinen Montekypärät-kilpailusarjan voittaja

Heta Huuskola voitti Montekypärät

Heta Huuskola voitti Montekypärät-kilpailusarjan viimeisen osalähdön Bravo Sencellolla. Kuva: Juho Hämäläinen

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyn Montekypärät-kilpailusarjan voittajaksi ohjasti luhankalainen Heta Huuskola, joka voitti myös viimeisen osalähdön Turun raveissa. Hän ohjasti Jukka Huuskolan valmentamaa Bravo Sencelloa, joka varmisti Heta Huuskolalle voiton kokonaiskilpailussa. Ennen viimeistä osalähtöä Huuskola oli sarjassa kolmantena.

Bravo Sencello matkasi johtavan Wallanderin takana, josta Huuskola käänsi ruunan kiriin viimeisellä takasuoralla. Valjakko vastasi lopussa ohitusta yrittäneelle Shackhills Thunderille varmasti. Voittotulos oli tänään 16,8a/2100 metriä.

”Se oli tänään tosi sitkeä, jäi vähän odottamaan kaveria. Lopussa pääsi toinen hevonen lähelle, mutta tämä oli koko ajan valmis lisäämään tempoa”, Huuskola kertoi.

Bravo Stablen omistama Bravo Sencello on ollut tämän kauden menestyshevonen Huuskolalle. Hän ohjasti samalla hevosella Montekypärät-osalähdön voiton Porissa elokuussa. Lisäksi valjakko voitti myös Montekypärien ulkopuolella ajetun montélähdön syyskuussa.

Huuskolan elämässä raviurheilu on isossa roolissa ja hän on myös voittajahevosen Bravo Sencellon hoitaja.

”Siinä isän tallilla treenaillaan hevosia ja kasvatellaan varsoja. Olen tosi tosissani (montén suhteen), kunhan vaan saa laskea kilpaa, niin mennään niin pitkälle kuin päästään”, Huuskola totesi.

Kaksi osalähtövoittoa siivitti Huuskolan kokonaiskilpailun voittajaksi, mutta muissakin osalähdöissä tuli onnistumisia. Huuskolan kausi Montekypärissä alkoi kolmossijalla Johnny Flamen kanssa. Luxorious Lord puolestaan toi Huuskolalle nelossijan syyskuun osalähdöstä. Yhteensä osalähtöjä oli kilpailusarjassa viisi. Montélähtöjen ulkopuolella Huuskola on voittanut myös yhden kärrylähdönkin tänä vuonna.

Montekypärät-kilpailusarjaa johti ennen viimeistä osalähtöä Amira El Jahiri. Hän ohjasti Burnhill’s Luckin neljänneksi, ja näin Huuskola sai tarvittavan piste-eron voittaakseen myös kokonaiskilpailun. Lopulta Huuskolan ja El Jahirin piste-ero oli vain kaksi pistettä. Kolmanneksi kokonaiskilpailussa tuli Suvi Vaittinen.

Montekypärät-kilpailusarjan voittaja palkitaan vielä erikseen Ravigaalassa Tampere-talossa 22. tammikuuta 2022. Myös Salama- ja Juniorikypärien voittajat palkitaan Ravigaalassa.

Montekypärät-kilpailusarja järjestettiin yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa. Lähtöjen lisäksi osallistujat ovat saaneet koulutusta eri aiheista hevosalaan ja raviurheilun ammattilaisuuteen liittyen.

Montekypärät-kilpailusarja, lopullinen pistetaulukko

1. Heta Huuskola 56 pistettä
2. Amira El Jahiri 54
3. Suvi Vaittinen 50
4. Miisa Pulkkanen 49
5. Noora Kivimaa 34
6. Pia-Maria Moilanen 33
7. Iida Vastamäki 28
8. Arttu Juvonen 27
9. Elina Miettunen 25
10. Tiia Vehviläinen 22

Adanna, Halley Wania ja Coraon Combo Kasvattajakruunujen voittajat Turussa

Emma Väre voitti KAsvattajakruunun
Emma Väre, Adanna ja Saara Jaakonsaari juhlivat Kasvattajakruunun voittoa. Kuva: Juho Hämäläinen

Turussa järjestettiin myös kolme Kasvattajakruunujen finaalia sunnuntaina. 5-vuotiaiden lämminveristen tammojen finaalissa Emma Väreen valmentama ja ohjastama Adanna toi Väreelle hänen uransa suurimman voiton. Adanna voitti 12 000 euron arvoisen Kasvattajakruunun ajalla 13,8a/2100 metriä.

”Ei ole sanoja, tuntuu tosi hyvältä. Viimeisessä kurvissa rupesi yhtäkkiä tuntumaan, että täällä on vielä vaikka kuinka paljon varaa. Vetolaput oli vielä vetämättä, heti kun lähdin kääntämään vapaalle, se itse lähti etenemään tosi hyvin. Kyllä oli pakko tuulettaa”, Väre kertoi voittajahaastattelussa.

Adannaa hoitaa Saara Jaakonsaari, sen on kasvattanut Jenni Olander ja Torilla tavataan Talli omistaa.

2-vuotiaiden Kasvattajakruunujen voittajina on tavattu nähdä tulevien vuosien ikäluokkatähtiä. Tälläkin kertaa voittajat olivat vakuuttavia. Markku Niemisen valmentama ja Santtu Raitalan ohjastama Halley Wania voitti 2-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunun ylivoimaisesti, vaikka oli mukana hurjassa 07,5-vauhtisessa avauspuolikkaassa. 18 000 euron arvoinen voitto tuli ajalla 16,6a/2100 metriä. Wania Racing Oy on hevosen kasvattaja, Johanna Pirttijoki hoitaja ja Halley Wanian omistavat Fincumet Group Oy ja RAQ Team Oy.

Oriiden ja ruunien voittaja oli suuri ennakkosuosikki Corazon Combo, jota valmentaa ja ohjasti Pekka Korpi. Star Racing Oy:n ja Wipunen varainhallinta Oy:n kasvattama ja omistama ori jatkaa voittamattomana. Tänään 18 000 euron arvoinen voitto irtosi ajalla 17,0a/2100 metriä.