Hyppää sisältöön

Hepalle Heila – uudistettu jalostusjärjestelmä julkaistu

Suomen Hippos julkaisi vuosi sitten ensimmäisen version jalostusjärjestelmästä hevoskasvatuksen ja neuvonnan työvälineeksi ja jalostusvalintojen tueksi. Tämän kevään jalostusvalintoja helpottamaan järjestelmä on uudistettu ja siihen on luotu täysin uusi ominaisuus, testiparituksen edistynyt haku, joka mahdollistaa orilistauksen käyttäjän toiveiden mukaisesti.

Heila_jalostusjarjestelma_desktop-mobiili_1500x1000pxSuomen Hippos julkaisi vuosi sitten ensimmäisen version jalostusjärjestelmästä hevoskasvatuksen ja neuvonnan työvälineeksi ja jalostusvalintojen tueksi. Tämän kevään jalostusvalintoja helpottamaan järjestelmä on uudistettu ja siihen on luotu täysin uusi ominaisuus, testiparituksen edistynyt haku, joka mahdollistaa orilistauksen käyttäjän toiveiden mukaisesti.


Käyttäjä voi määrittää oriille ja syntyvälle varsalle lajikohtaisesti haluamiaan kriteereitä ja saada listan oriista, joilla toiveet toteutuvat. Rajauksia voi tehdä niin suvun, oriin perustietojen kuin myös kilpailutulosten ja jalostusarvon ennusteiden osalta. Käyttäjä voi esimerkiksi määrittää, mitä yksilöitä hän haluaa tai ei halua oriin sukuun, sekä asettaa rajan syntyvän yhdistelmän sukusiitosprosentille.

Edistynyttä testiparitusta ja järjestelmää kokonaisuudessaan kehitetään edelleen ja uusia ominaisuuksia on luvassa. Tulossa on kansainvälistä tietoa hevosista ja niiden kilpailutuloksista. Lisäksi järjestelmään tullaan jatkossa lisäämään ominaisuuksia myös ratsuhevosten ja ponien jalostukseen liittyen.


Tarjolla on vallankumouksellinen ja käytännönläheinen työkalu kasvattajille ja kaikille hevosjalostuksesta kiinnostuneille.


Suomen Hippoksen Heila jalostusjärjestelmä löytyy osoitteesta heppa.hippos.fi/jalostus.


Lisätietoja:

Susanna Back

Jalostusinformaatikko

Suomen Hippos


susanna.back@hippos.fi

020-7605251