Hyppää sisältöön

Henry M Bollström edustaa Suomea Pariisin amatööriohjastajalähdössä – ”Mieletön kokemus harrastajalle”

Henry M Bollström. Kuva: Miika Lähdeniemi

Pariisissa Prix d’Amerique -viikonloppuna 29.1.2022 ajettavassa amatööriohjastajien Prix de Saint-Claude -lähdössä Suomea edustaa Henry M Bollström.

Mäntsäläläinen Henry M Bollström lähtee edustamaan Suomea Pariisissa 29. tammikuuta ajettavaan amatööriohjastajalähtöön. 37 voittoa urallaan ohjastanut Bollström suuntaa Euroopan ravipyhättöön odottavissa tunnelmissa.

”Mahtavat fiilikset. Onhan se varmasti mieletön kokemus harrastajalle. Toki sitä toivoo, että menestyisikin vielä”, Bollström tiivistää tunnelmat.

Bollström ohjastaa Ranskassa ensimmäistä kertaa urallaan.

”Aikaisemmin olen ohjastanut Virossa ja Itävallassa. On mielenkiintoista nähdä uusia paikkoja ja se avartaa myös meidänkin raviurheilumme arvoa. Aikaisempiin maihin nähden meillä on Suomessa hyvä taso. Ulkomaanreissut ovat aina mielenkiintoisia kokemuksia.”

Valmistautuminen Ranskan ohjastajakilpailuun aloitetaan Bollströmin mukaan hyvissä ajoin. Videokirjaston lisäksi apuna toimii myös kotimaiset ohjastajat.

”Pitää varmaan kaivella paikallisia sääntöjä ja varmaan katsella vähän Ranskan lähtöjä. Varsinkin näitä lähtöjä. Lisäksi voi kysellä kavereilta, jotka ovat olleet tuolla aikaisemmin. Esimerkiksi Räisäsen Jannelta ja Keskitalon Teemulta”, Bollström kertoo.