Hyppää sisältöön

Henna Virkkunen toimii Ponikuninkuusravien suojelijana

Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen on ensi viikonloppuna ajettavien Ponikuninkuusravien suojelija. Virkkunen on tehnyt tervehdyksen poniharrastajille.

Hyvät poniharrastajat

Poniharrastajien vuoden odotetuin tapahtuma ja kohokohta Ponikuninkuusravit on valmiina alkamaan. Poniravien suosio on kasvanut vuosi vuodelta, mistä kertoo myös vuoden 2011 Hankasalmen poniravien osanottajamäärä. Viikonlopun aikana mittaa toisistaan ottaa noin 200 ponia joka puolelta Suomea.

Ravit huipentuvat kuninkaallisiin lähtöihin, joissa 8 parasta ponitammaa ja

8 parasta oria/ruunaa ravaavat kaksi osakilpailua. Kruunupäät palkitaan näiden kahden lähdön kokonaisaikojen perusteella.

Ponit on erinomainen harrastus. Itse sain aikoinani ensimmäisen ponini 10-vuotiaana. Poninhoito opettaa vastuullisuutta, oma-aloitteisuutta, työntekoa ja organisointitaitoja. Poniraveissa pääsee paitsi kilpailemaan ja näkemään toisten suorituksia, myös tapaamaan kaikki alan harrastajat saman viikonlopun aikana.

Moni nuori voi poniharrastuksen kautta löytää aikanaan ammatin ja työn hevosten parista. Se on varteenotettava vaihtoehto. Kaikille hevoset tulevat säilymään kuitenkin harrastuksena läpi elämän, sillä kaikkihan me tiedämme että kun hevoskärpänen kerran puraisee, se on menoa.

Toivotan teille kaikille antoisaa ja hauskaa viikonloppua Hankasalmen Ponikuninkuusravien merkeissä, ja menestystä radalle!

Henna Virkkunen

Hallinto- ja kuntaministeri