Hyppää sisältöön

Harri Koivunen palkittiin Turun PM-ravien yhteydessä Suomen Hippoksen kultaisella ansiomerkillä

Harri Koivusen seurana ansiomerkin luovutustilaisuudessa olivat Tapio Perttunen sekä Pekka Korpi. Kuva:Hippos/Juho Hämäläinen

Turkulainen ravivalmentaja sekä -ohjastaja Harri Koivunen palkittiin lauantaina 9.10. Suomen Hippoksen raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä. Ansiomerkki luovutettiin Turun Pohjoismaiden mestaruus -ravien yhteydessä. Koivunen oli kymmenes henkilö, kenelle ansiomerkki on myönnetty.

Ohjastajaurallaan Koivunen on ajanut yli 4200 voittoa, ja vuodesta 2000 jälkeen Koivusen omat valmennettavat ovat voittaneet yli 1700 kertaa. Koivunen tunnetaankin yhtenä Suomen voitokkaimmista valmentajista ja vuodesta 2013 alkaen valmennettavat ovat ottaneet vuositasolla yli 100 voittoa.

Koivunen oli kymmenes henkilö, jolle Suomen Hippoksen raviurheilijan kultainen ansiomerkki luovutettiin. Seremonioissa mukana olivat raviurheilijan kultaisella ansiomerkillä aikaisemmin palkitut kollegat Pekka Korpi ja Tapio Perttunen.

”Ansiomerkki merkitsee paljon. Olen nyt sellaisessa seurassa, etten uskonut ikinä siihen pääseväni”, Koivunen kommentoi Turun raviradan seremonioissa.

Koivusen ansiomerkin luovutusajankohtaan liittyy paljon symboliikkaa. Koivunen voitti kilpailun vuonna 1993 ja 1994 Petten ohjissa. Ansiomerkin luovutustilaisuuteen Koivusen saattoivat kaksinkertainen ravikuningas Erikasson sekä Derby-voittaja Ribaude.

Porista lähtöisin oleva Koivunen on viihtynyt Turun ratatallilla vuodesta 1990 lähtien ja kotiratansa ajajaliigan Koivunen on voittanut peräti 21 kertaa.

”Ravirata on ollut minulle pienestä pitäen kuin koti. Samalla tavalla kuin Petteri Forsell kertoi, että kun hän pääsi jalkapallohallille, niin hän tunsi olevansa siellä turvassa. Tämä on ollut minulle samanlainen paikka.”

”Hevoset ovat täyttäneet elämän, ne ovat työkavereita”, kuvaili Koivunen raviurheilun roolista elämässään.

Raviyleisölle Koivunen lähetti iloiset kiitokset.

”Kiitoksia kun olette tulleet raveihin, ja tulkaa jatkossakin!”