Hyppää sisältöön

Harrastusviikko tuo lajit lähemmäksi koululaisia – tervetuloa tutustumaan raviurheiluun!

Haluaisitko löytää harrastuksen, oppia uuden taidon tai saada kivoja kavereita? #Harrastusviikko esittelee monta eri harrastusta, joista yksi on raviurheilu.

Harrastusviikolla koululaiset tutustuvat harrastuksiin. Kolmatta kertaa järjestettävää harrastusviikkoa vietetään 2.-6.11.2020. Tervetuloa tustustumaan raviurheiluun!

Raviurheilun nuoriso - ja harrastustoiminnan parissa lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua lajiin, oppia sen alkeita, harrastaa ja liikkua ohjatusti ja turvallisesti. Samalla lapset ja nuoret oppivat vastuullisuutta sekä hevosen hyvinvoinnista huolehtimista. Poniraviurheilu on osa raviurheilun nuorisotoimintaa.Raviurheilua voi harrastaa hevosen tai ponin kanssa, ja laji sopii ihan jokaiselle. Raviurheilu on tiivistä yhteistyötä hevosen kanssa, ja lajin parissa opetellaan myös hoitamaan hevosta hyvin sekä huolehtimaan omasta sekä hevosen hyvinvoinnista. Ravikouluissa harjoitellaan hevosen tai ponin kanssa toimimisen lisäksi sillä ajamista, ja taitojen karttuessa on mahdollista suorittaa ajolupa ja aloittaa kilpailemaan raveissa. Vauhdikkaaseen raviurheiluun kuuluu myös raviratsastus eli monté, jossa hevosta ohjastetaan ratsastuksen tapaan selästä. 


Hevoset eivät syrji ketään ja niiden touhuja on mukava seurata tallikavereiden kanssa – tallilla saat ystäviä paitsi ihmisistä, myös hevosista. 

Raviratojen harrastus - ja  nuorisotoiminnan yhteystiedot löydät TÄSTÄ

Ravikoulujen yhteystiedot löydät TÄSTÄ