Hyppää sisältöön

Harper Blue Chip oli torstain paras Ypäjän orinäyttelyssä

Ypäjän orinäyttelyssä arvioitiin torstaina lämminverisiä ravihevosia. Näyttelyn parhaaksi valittiin Harper Blue Chip, joka merkittiin jalostusluokkaan II pistein 72.

voittaja_torstai
Harper Blue Chip oli torstain paras lämminverinen.

Seitsemänvuotias Harper Blue Chip on Blue Chip Bloodstock Inc & Raymond W Schnittkerin Yhdysvalloissa kasvattama ja sen on hankkinut Suomeen siitokseen Hagalund Trotters ja BWT siittola.

”Olin jo ostaessa sitä mieltä että tämä on hyvä hevonen siitosoriiksi, tuntui mukavalta että myös orilautakunta on samaa mieltä. En odottanut hevosesta päivän parasta, toivoin että se pärjää hyvin orinäyttelyssä”, Hagalund Trottersin edustaja Mika Sohlberg kertoo. ”Viime viikon perjantaina tuli hevonen Suomeen, Sanna Kiiskille suuri kiitos siitä että hevonen on saatu hienon näköiseksi raskaan matkan jälkeen”.

Hyvän pisteytyksen pohjalla oli lautakunnan mukaan oriin omat hyvät suoritukset ja suku. Lautakunta luonnehti Harper Blue Chipiä ulkomuodoltaan lihaksikkaaksi kilpahevoseksi. Ajokokeessa hevonen sai kehuja rytmikkäästä ravistaan, sitä kuvailtiin ajossa eloisaksi ja nöyräksi ja hevonen oli luonteeltaan muutenkin kiitettävä tarkastaa.

Yleinen taso oli Suomen Hippoksen jalostusjohtajan Minna Mäenpään mukaan vaihteleva.

”Erittäin positiivista on se, että selkeästi kiinnostus kasvatukseen on jälleen nousussa. Tänään nähtiin paljon uusia oriita ja niitä on tulossa lisää keväällä”, Mäenpää kuvailee.


Lämminveristen ravihevosoriiden arvioinnissa käytetään tuoteselostemallia. Tarkastuksessa ori saa enintään 100 pistettä. Kokonaispistemäärästä 30 pistettä tulee oriin suvusta, 50 pistettä oriin omista suorituksista, 10 pistettä terveydentilan perusteella ja 10 pistettä lautakunnan yleisarvion perusteella. Yhteispistemäärän perusteella oriit jaetaan luokkiin jalostusarvon ennusteen mukaan.


Pisteet: 


Jalostusluokka II

Harper Blue Chip 72

Beer Summit 71

Luckycharm Hanover 71

Jalostusluokka III

Hotshot Luca 70

Big Man Ev 65

Traveling Man 62

Owen’s Club 61

Winter Harbor 61

Jalostusluokka IV

Broadway Legs 54

Hill Yes 42


Jalostusluokka V

Enjoy’s Paycheck 32

Jälkeläisarvostelu:


Global Glide AC

Pastor Stephen AB