Hyppää sisältöön

Härmän lukiossa voi jatkossa suuntautua myös hevosurheiluun

Hevosurheilu –kurssikokonaisuus aloitetaan Härmän lukiossa syksyllä 2020.

Hevosurheilu -kokonaisuus alkaa syksyllä 2020. Kuva: Hippos / Ville Vuorinen

Hevosurheiluharrastus on ollut Kauhavalla aina vankkaa, ja Härmän lukiossa vastataankin nyt haasteeseen kouluttaa alan osaajia myös paikallisesti. Vahvasti yrittäjyyteen painottuneessa Härmän lukiossa syksyllä 2020 starttaavat hevosurheilukurssit tukevat ja kehittävät alueen matkailuyrittäjyyttä entisestään.

Hevosurheilu -kurssikokonaisuuden tavoitteena on, että opiskelija voi jatkaa hevosharrastustaan lukion aikana tai aloittaa hevosharrastuksen, jos ei siihen ole aiemmin ollut vielä mahdollisuutta. Samalla opiskelija saa monipuolisen näkemyksen hevosalasta ammattina. Tarkoitus ei ole kilpailla ammatillisten hevosalan koulutusten kanssa, vaan kurssikokonaisuus toimii hyvänä pohjana hevosalan jatko-opintoihin suuntautuville, tai hevostaloudesta esimerkiksi osana matkailuyrittäjyyttä kiinnostuneille. Hevosurheilukurssin toivotaan myös lisäävän lukiokoulutuksen houkuttelevuutta.

- Hevosurheilukursseilla tarjoutuu erinomainen mahdollisuus yhteistoimintaan paikallisten yrittäjien kanssa. Työelämäyhteistyön kasvattamisen lisäksi kurssien myötä avautuu mahdollisuus toteuttaa uuden Lukiolain velvoitetta yhteistyöstä korkeakoulujen kanssa. Esimerkiksi Hämeen AMK:ssa on aloitettu Hevosalan liiketoimintaan painottuva tradenomin tutkinto, ja Hämeen AMK voisikin olla yksi mahdollinen yhteistyökumppani, lukion rehtori Jari Salminen kertoo.

Hevosurheilu –kurssikokonaisuus aloitetaan Härmän lukiossa syksyllä 2020. Kurssikokonaisuus jaksotetaan lukion 1- ja 2-luokille siten, että kumpanakin vuotena opiskellaan kolme kurssia. Kurssien sisältöinä ovat hevostaidot, hevosen terveydenhuolto, hevostalous, markkinointi ja asiakaspalvelu, ratsastus / ravikurssi sekä työharjoittelu. Kursseille voidaan ottaa 12 opiskelijaa. Kurssi toteutuu, mikäli riittävä opiskelijamäärä saadaan kokoon.

- Uudessa kurssikokonaisuudessa ovat mukana ainakin eläinlääkäri Sarianna Kujanen, joka opettaa hevosen terveyteen liittyvän kurssin, Kujasen ratsutilan Annika Kujanen sekä PowerParkin väki. Omista opettajistamme mukana on todennäköisesti ainakin Heli Luoma. Osa kurssien toteutuksesta on ihan koululla mutta kyllähän tässä toiminnassa tallit ja raviradat tulevat tutuksi; Power Parkin tallit, Kujasen talli, raviradat ja ratsastusreitit. Aivan lukion läheltä löytyy myös hyvin kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ja myös hevosille löytyy tallipaikkoja, Salminen kertoo. 

Lisätietoa Härmän lukion hevosurheilu –kurssikokonaisuuden sisällöstä

Lisätietoja:

Jari Salminen

Rehtori, Härmän lukio

Puh. 044 4834 280