Hyppää sisältöön

Hannu Korvelle amatööriohjastajien PM-titteli – Montén Pohjoismaiden mestaruus Norjaan

Amatööri- ja Montéohjastajien PM-kilpailut ajettiin Suomessa 7. – 9. elokuuta. Kolmipäiväinen kilpailupäivä ratkesi Lahden Jokimaalla.

Ennen viimeistä kilpailupäivää amatööriohjastajien puolella tilanne oli se, että Hannu Korpi johti pisteellä toisena ollutta Janne Räisästä. Ruotsalainen TV-kasvo Patrik Fernlund oli kolmantena ennen viimeistä kilpailupäivää.

Amatööriohjastajien PM-osalähtö käynnisti Jokimaan torstai-illan. Roar Hop kavensi tilannetta voittamalla lähdön One For Youn kanssa. Hannu Korpi kiritti Honey Avengerin toiseksi. Eva Lundahlin ohjastama Nio Blue oli kolmas.

Toisena lähtönä ravattiin montéohjastajien PM-osalähtö, jonka voitti Tova Bengtsonin ratsastama Capo The Fly. Michelle Mönster ratsasti Ben Catesin toiseksi. Suomen Jenni Kaija ratsasti Serious Sisterin kolmanneksi.

Amatööriohjastajien PM-kilpailu ratkesi viimeisessä osalähdössä, missä Hannu Korpi varmisti Turmalinin kanssa PM-tittelin voittamalla viimeisen osalähdön. Janne Räisänen ohjasti toiseksi Coktail Princessin. Räisänen sijoittui myös toiseksi kokonaiskilpailussa ja varmisti kaksoisvoiton Suomeen. Kolmanneksi kokonaiskilpailussa sijoittui Patrik Fernlund. Hän ohjasti myös Cupido Birdlandin kolmanneksi viimeisessä osalähdössä.

- Olin ajatellut että olisin voinut voittaa Honey Avengerilla, mutta se ei onnistunutkaan. Turmalin oli onneksi todella hyvä ja käytin hyväkseni sen vahvuutta ja sillä tuli voitto, Hannu Korpi iloitsee.

- Tiistaina olisi pitänyt olla töissä, mutta sain jättää edustustehtävän vuoksi väliin työvuoron. Töissä ne lähinnä keljuilevat, että voittohan se kuuluikin tulla. Nyt lähden kotiin jatkamaan juhlia. On kyllä ollut todella hyvät järjestelyt ja vaikka en olisi voittanutkaan niin on ollut todella hauskaa, Korpi naurahtaa.

hannuuu
Hannu Korpi ohjasti amatööriohjastajien PM-mestaruuteen. Kuva: Lotta Kosonen

Montéohjastajien PM-titteli päätyi Norjaan Amanda Robertsenin voittaessa. Toiseksi sijoittui Ruotsin Tova Bengtson. Kolmas oli Norjan Siv Emilie Lövvold.


- Katselin vain missä Siv Emilie Lövvold oli siinä lopussa, ajattelin että hänet täytyy voittaa, kun olimme samoissa pisteissä johdossa eilisen jälkeen. Tämä on suurin voitto montéssa, olen onnellinen siitä, Amanda Robertsen kommentoi.

amanda
Amanda Robertsen vei Montéohjastajien PM-tittelin Norjaan. Kuva: Lotta Kosonen.

- On ollut kivaa kilpailla Suomessa, Norjassa on tiukemmat kaarteet mutta muuten Suomen radat ovat melko samanlaisia kuin Norjan. Koko kilpailu on järjestetty hyvin ja on ollut kiva olla mukana.