Hyppää sisältöön

Hämeen hevosväki otti varaslähdön juhlavuoden valmistelussa – Vinkkejä suunnitteluun löytyy kotisivuilta

Hämeessä hevosala on koonnut voimansa yhteen juhlavuoden suunnittelussa. Hämeen hevosjalostusliitto, Suomen Ratsastajainliiton Hämeen ratsastusjaosto, Hämeen Hevosenomistajain yhdistys ja Teivon ravirata ovat lähteneet innolla valmistelemaan tulevan vuoden tapahtumia. Hitaista hämäläisistä ei voida puhua juhlavuoden kalenterin alkaessa hahmottua hyvää vauhtia. Juhlavuoden teemaan ”yhdessä” on tartuttu esimerkillisesti.

Suunnitteilla on muun muassa Suomi 100 – päivä Teivossa, avoimet ovet, koululaisvierailuja, luentoja, matkoja suomenhevostapahtumiin, valokuvanäyttely ja yhteinen gaala.

"Päätapahtuma on 16.9.2017 Teivossa ja se rakennetaan kokonaan suomenhevosen ympärille", kertoo Eva Sandbäck-Pajunoja SRL Hämeen ratsastusjaostosta.


Suomenhevosen monipuolisuus näyttäytyy päivän aikana useissa esityksissä. Päivän päänäytöksenä on suomenhevosten vetokilpailu. Tapahtumassa on myös muun muassa maalaismarkkinat ja suomenhevosnäyttely.


Vaikka Suomi juhlii vuoden 2017 loppuun saakka, on juhlavuoden tapahtumien suunnittelu hyvä aloittaa hyvissä ajoin. Eva Sandbäck-Pajunojan terveiset hevosväelle ovatkin;

"Kaikki innolla juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä ja kansallisrotuamme suomenhevosta. Vuosi on iso tapahtuma myös meille hevosalalla."


Vinkkejä suunnitteluun kotisivuilta

Hippolis on julkaissut infosivut hevosalan juhlavuodesta osoitteessa www.hippolis.fi/juhlavuosi. Sivuilta löytyy ideoita tapahtumien järjestämiseen, rahoitusmahdollisuuksiin sekä tietoa Suomi 100 -ohjelmasta. Sivujen kautta voit myös ilmoittaa tapahtumasi mukaan Mahdollisuuksien hevonen –juhlavuoden tapahtumakalenteriin. Syksyllä sivuilla julkaistaan opas tapahtuman järjestäjille, sisältäen lisätietoa muun muassa turvallisuudesta, luvista ja tiedottamisesta. Mahdollisuuksien hevonen –hanke on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.


Lisätietoja
Anne Laitinen, toiminnanjohtaja Hippolis
puh. 040 766 0830 tai anne.laitinen@hippolis.fi