Hyppää sisältöön

Haltiatuli paras 1-vuotias suomenhevonen

1-vuotiaiden suomenhevosten Valtakunnallisen varsanäyttelyn voittajaksi kruunattiin pienhevostamma Haltiatuli. Näyttely järjestettiin Kouvolan raviradalla, jossa tapahtumat jatkuvat huomenna sunnuntaina 2-vuotiaiden suomenhevosten arvosteluilla.

Haltiatuli Fager-Pintilä
Haltiatuli on Johanna Törmäsen ensimmäinen oma kasvatti. Kuva Pirje Fager-Pintilä

Finaalikehässä nähtiin neljä tammaa ja yksi ori, joista kolme oli juoksijasuunnan ja kaksi pienhevossuunnan edustajia. Voittajaksi liiteli täydet kymmenen pistettä ravista saanut pienhevossuunnan tamma Haltiatuli (Sibbo). Haltiantulen on kasvattanut ja omistaa Johanna Törmänen Hirsijärveltä. Tamma palkittiin viikko sitten myös Kansallisessa poninäyttelyssä parhaana pienhevosena.

- Odotin selviytymistä viiden parhaan joukkoon, koska Vermossa meni niin hyvin. Tavoitteena oli, että pystyisin esittämään tamman niin hyvin, ettei jäisi omasta esittämisestä mikään harmittamaan. Ja ei jäänyt harmittamaan, Johanna Törmänen kertoo voiton ratkettua.

 

- Haltiatuli on nyt opetettu ajolle ja tarkoituksena olisi tehdä siitä itselle monitoimiponi. Ensi vuonna osallistumme näihin samoihin näyttelyihin ja laatuarvosteluissa olisi tarkoitus käydä jos valmistelut onnistuvat. Luonteeltaan tamma on aika kipakka, mutta sillä todella hyvä työmotivaatio. Kun jotain tehdään, se tekee sen hyvin, Törmänen kehuu.

 

Toiseksi sijoittui finaalin ainoa ori Camreeri (Camri), jonka on kasvattanut Ojanmutkan Talli ja sen omistavat Karoliina Lilja ja Kalle Nässi. Kolmas oli Eero Tommilan ja Riikka Väisänen-Tommilan kasvattama ja omistama Väisälän Vanessa (A.T. Musta-Ritari), neljänneksi sijoittui Tanja Paavilaisen omistama Kixi (Vixen) ja viidennelle sijalle sijoittui Hupi-Tallin omistama Sirkka Irmeli (Keisar).

 

Näyttelyyn osallistui yhteensä 11 varsaa, joista Haltiatuli palkittiin ainoana I- palkinnolla. Kolme varsaa ylsi II+ palkintoon, kolme II palkintoon, II- palkinnon sai kolme varsaa ja yksi varsa palkittiin III+ palkinnolla. Näyttelystä poissa olivat Qepe Pointti, Pelkkä Jussi, Friisin Safiiri ja Friisin Iltatähti. Parhaana esittäjänä palkittiin Väisälän Vanessaa esittänyt Riikka Tommila-Väisänen ja arvonnassa ilmaisen osallistumisen Kriteriumiin voitti Camreeri. Suomenpienhevosyhdistys palkitsi parhaana pienhevosena Haltiatulen.

 

Valtakunnallinen varsanäyttely jatkuu huomenna sunnuntaina 2-vuotiaiden suomenhevosten arvosteluilla. Näyttelytapahtumat alkavat klo 10.00 ja viiden parhaan kesken kilpailtava finaali nähdään Meidän Maaseutu -festivaalien näytöskehässä klo 15.00 alkaen.

 

Valtakunnallinen varsanäyttely, KÄSIOHJELMA


Finalistien rakennekuvat löytyvät Hippoksen kuvapankista.


Hevoskohtaiset arvostelut julkaistaan Heppa-järjestelmässä.

 

Haltiatuli 13082016 Fager-Pintilä
Haltiatuli


Suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten valtakunnallinen varsanäyttely järjestetään Kouvolassa Meidän Maaseutu –festivaalien yhteydessä 12.-14. elokuuta. Perjantaina esiintyvät 1-vuotiaat lämminveriset. Lauantaina vuorossa ovat 1-vuotiaat ja sunnuntaina 2-vuotiaat suomenhevoset.