Hyppää sisältöön

Hallsta Lotus Pohjoismaiden mestariksi

Dramaattinen Pohjoismaiden Mestaruus päättyi toisella yrityksellä ruotsalaisten voittoon. I.P. Vipotiinan ruuti ei ollut lopussa enää yhtä kuivaa kuin ensimmäisellä yrittämällä ja kuningatar tyytyi 6.sijaan.

HallstaLotus maalissa 110924 ik
Hallsta Lotus voitti lopulta Pohjoismaiden mestaruuden varmasti. Takana Teivaisen ravilla maaliin taituroima Köppinen. Kuva: Irina Keinänen

HallstaLotus OlliKoivunen 110924 ik
PM-kisan voittajaringissä nähtiin myös suomalaisväriä, Halssta Lotusta hoitaa Olli Koivunen, Harri Koivusen poika. Kuva: Irina Keinänen
”Hyvä suoritus, erityisesti siihen nähden että tämä oli ensimmäinen kerta kun Hallsta Lotus juoksi kaksi kertaa samana päivänä. Tässä toisessa lähdössä tempo oli matkalla kovempaa ja Hallsta Lotus pitää siitä”, ohjastaja Ulf Ohlsson kommentoi.

Hallsta Lotus sai kunniakkaan tittelin lisäksi voitostaan palkintorahoja 30 000 euroa. Voittoaika oli 23,8.

Päivän iloisimmista tuuletuksista vastasivat PM-kakkoseksi jyränneet Köppisen taustajoukot.

”Upeaa! Ajattelinkin, että uusinta lähtö voi olla meille sauma, Köppinen kun on niin vahva. Tämä korjasi kokonaan epäonnisen kauden, kaikki vastoinkäymiset on unohdettu”, omistaja-kasvattaja Maija Korhonen tuuletti.

Päivän pettynein oli luonnollisesti jo kerran mestaruutta tuulettanut Pertti Puikkonen.

”I.P. Vipotiinan terävin vire meni ensimmäiseen kilpailuun. Olen erittäin pettynyt päivän tapahtumiin, joiden seurauksena menetimme Suomen PM-voiton.”

Sörkän Sälli ikäluokkansa herra

Sorkansalli3 110924 ik
Åbofemman-voittaja Sörkän Sällin ohjastaja-valmentaja Tero E Mäenpää ja kasvattaja Jorma Leppänen onnistelivat toisaan lähdön jälkeen. Kuva: Irina Keinänen

Tero E Mäenpään ohjastama ja valmentama Derbyvoittaja Sörkän Sälli näytti ikäluokalleen lopullisen kaapin paikan voittamalla Åbofemman-kilpailun selityksittä. Viimeisenä kaatui keulassa juossut Tas Onnekas.

Teivainen menestyi

Päivän ohjastajanimi oli Antti Teivainen. Köppisen 15 000 euron kakkosen lisäksi Teivainen voitti 4-vuotiaiden oriiden kasvattajakruunun Notable Nutsilla ja kultadivisioonafinaalin Express Typellä.

Ari Moilanen ajoi virallisen 5000. voittonsa Rihanna Kähöllä.

Turun PM-raveja seurasi paikan päällä 4650 katsojaa, kokonaistotovaihto oli  670 465 euroa. Luvut ovat karvan verran viime vuoden vastaavia matalammat.

Turun V75 ravien tulokset Heppa-järjestelmästä (PM näkyy alkuperäisellä paikallaan 8.lähtönä)