Hyppää sisältöön

Haku Salama-, Juniori- ja Montekypäriin on avattu

Haku Suomen Hippoksen ohjastajasarjoihin on käynnissä, ja hakuaikaa on maanantaihin 1.3. kello 23.59 asti. Salama- ja Juniorikypärät saavat tänä vuonna rinnalleen vähemmän ohjastaneille monteohjastajille suunnatun Montekypärät-kilpailusarjan. Montekypärät järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.

Ohjastajasarjojen tarkoituksena on tarjota osallistujille ohjastusmahdollisuuksien lisäksi myös kattavasti koulutusta raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen liittyen. Lisäksi osallistujat saavat mentorointia ammattiohjastajilta ja kokeneemmilta monteohjastajilta. Osallistujille järjestetään kauden aikana myös kuntotestit.

Salamakypärät

Tänä vuonna Suomen Hippoksen ohjastajasarjoja on kolme. Salamakypärät järjestetään jo yhdeksännen kerran ja sarja on toiminut hyvänä ponnahduslautana nuorille nouseville ohjastajakyvyille. Sarjassa ovat kilpailleet Suomen nykyisistä ohjastajahuipuista muun muassa Hannu Torvinen, Iikka Nurmonen, Santtu Raitala ja Olli Koivunen. Salamakypärät on tarkoitettu kokelaslisenssin haltijoille, eli ohjastajille, jotka työskentelevät ammattivalmentajan tallilla.

Kilpailusarjaan saavat hakea 1992-2005 syntyneet kokelaslisenssin haltijat. Salamakypärissä ajetaan 12 osalähtöä, ensimmäinen osalähtö ajetaan 21.4. Vermossa ja sarja päättyy 20.11. Jyväskylässä. Mukaan valitaan 12 ohjastajaa. Valinnoissa etusijalla ovat vähintään 10 lähtöä urallaan ajaneet ohjastajat.

Juniorikypärät

Juniorikypärät puolestaan on juniorilisenssiläisten oma kilpailusarja. Juniorilisenssin saa ohjastaja, joka on suorittanut raviurheilun c-ajolupakurssin, ja on enintään 25-vuotias. Juniorikypärät järjestettiin viime vuonna ensimmäisen kerran, ja sarjan voitti Anna Hiltunen.

Kilpailusarjaan saavat hakea 1996-2005 syntyneet juniorilisenssin haltijat. Juniorikypärissä ajetaan 6 osalähtöä, ensimmäinen osalähtö ajetaan kesäkuussa ja viimeinen marraskuussa. Mukaan valitaan 12 ohjastajaa.

Montekypärät

Uutena sarjana järjestetään Montekypärät, joka on suunnattu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille. Sarja järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.

Kilpailusarjaan saavat hakea vuonna 2005 ja aikaisemmin syntyneet ohjastajat, jotka ovat ohjastaneet enintään 50 montelähtöä (tilanne 31.12.2020). Montekypärissä ajetaan 5 osalähtöä toukokuun ja lokakuun välillä. Kaikki lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä ja siksi kilpailuun valitaan 10 osallistujaa.

Hae mukaan

Sarjoihin haetaan videohakemuksella. Hakuaikaa on 1.3. kello 23.59 asti. Osallistujat valitaan viikolla 10.

Hakea voi yhteen tai kahteen kilpailusarjaan. Kahteen sarjaan haettaessa hakijan täytyy hakemusvideollaan kertoa, mihin sarjaan hän ensisijaisesti hakee ja mikä on hänen varavaihtoehtonsa.

Tarkemmat hakuohjeet ja infot: www.hippos.fi/haemukaan

Kilpailusarjoihin sopiva hakija:

  • Edistää omalla toiminnallaan raviurheilun positiivista kuvaa ja yhteishenkeä
  • On asettanut tavoitteita raviurheilun parissa ja haluaa kehittyä raviurheilijana
  • On valmis sitoutumaan kilpailemisen lisäksi myös koulutuksiin ja muuhun oheistoimintaan

Lisätietoja kaikista sarjoista ja apua hakuprosessissa antaa:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos ry

hanna.narhinen@hippos.fi

040 621 4424