Hyppää sisältöön

H.V. Tuuri oli voittamaton Pariisin kylmäveriottelussa – ”En olisi kyllä uskonut, että reissu menee näin”

Pariisin Vincennesin raviradalla juostiin torstaina 20.2. perinteisen kylmäveriottelun toinen lähtö. Prix Des Pays Nordiques -lähdön voittoon juoksi maaninkalaisen Ossi Nurmosen valmentama H.V. Tuuri, joka voitti myös sunnuntaina 16.2. ajetun ensimmäisen osalähdön. H.V. Tuuria ohjasti torstaina ranskalainen Eric Raffin.

Eric Raffin H.V.Tuuri 20.2.2020
Eric Raffin ja H.V. Tuuri karkasivat maalisuoralla muilta. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen.

Suomenhevosravuri H.V. Tuuri jatkoi torstaina Pariisin Vincennesissä siitä mihin sunnuntaina jäi, voittaen kylmäveriottelun toisenkin lähdön näytöstyyliin. Prix Des Pays Nordiques -lähdön voitto tuli erinomaisella voittoajalla, 22,5. 

Sunnuntaisessa voittolähdössä Tuurin kärryillä istui tuttu mies, kun Iikka Nurmonen vastasi ajotehtävistä. Torstain lähtö oli kuitenkin siitä erilainen, että entuudestaan tuntematon kuski hyppäsi maaninkalaisen suomenhevosen rattaille, kun ranskalaisten ajajaliigan kärkinimi Eric Raffin ohjasti H.V. Tuuria. 

Torstain voitto saavutettiin samanlaisella käsikirjoituksella kuin edellisessä lähdössä. Rauhallisen alun jälkeen H.V. Tuuri asettui parijonoon, josta hevosella lähdettiin ennen loppusuoraa tavoittelemaan keulapaikkaa. Keulaan päästyään suomalaisravuri jäi vaille uhkaajia. Voittajan valmentaja Ossi Nurmonen oli todella vaikuttunut suojattinsa otteista.

- Hevonen näytti hyvältä koko ajan. En ole hevosta aikaisemmin kilpakärryillä ajanut, kun Iikka on hoitanut lämmittelyt. Niistä hevonen oli loistavan tuntuinen ja olihan tuo ainutlaatuinen kokemus, kun ensimmäistä kertaa ajoi samalla myös täällä”, tunnelmoi Nurmonen.

Suurempia odotuksia ei kylmäveriotteluun oltu Maaningalla ladattu, joten pelkästään sunnuntainen esitys täytti valmentajan odotukset.

- Sunnuntaina tuntui, että saatiin jo kaikki ja tänään mitä tulee, on sitten bonusta. Tämä oli täydellinen onnistuminen. Hevonen meni 22,5, joten olihan se kova aika, kun ajettiin pitkällä radalla.

Hevosen kanssa koko matkan Suomesta Pariisiin matkasi H.V. Tuurin hoitaja Tiina Turunen, jolle matka on ollut ikimuistoinen.

- Hurjan hienot fiilikset, en olisi kyllä uskonut, että reissu menee näin. Onhan Tuuri tullut  läheisemmäksi tässä, kun melkein kaksi viikkoa ollaan reissussa oltu, kertoi Turunen valmistautuessaan kotimatkalle.

Kylmäveriottelun toisessa lähdössä torstaina norjalaiset olivat H.V. Tuurin lähimpiä haastajia. Magnums Othello saapui maaliin toisena ja Brenne Banker kolmantena. Teemu Okkolinin ohjastama Jetsu oli suomalaisista kuudes ja Tapio Perttusen ajama Vinksa seitsemäs. Kukan Tutun ja Terho Rautiaisen juoksu hylättiin.

H.V. Tuurin lisäksi Pariisin kylmäveriottelussa kaksoisvoittoon on aikaisemmin Suomesta yltänyt vain Antti Ojanperän valmentama Josveis, joka kävi Pariisissa ryöstöretkellä vuonna 2018.

H.V. Tuurin omistaa Talli Tuurilla Mennään, ja omistajajoukon viidestä henkilöstä Pariisiin matkasi paikan päälle neljä. Tapio Sukava, Sonja Piiroinen, Katja Piiroinen sekä Marko Vuolukka matkasivat Pariisin kannustamaan kilpailijaansa. Antti Karhila jännitti juoksua Suomesta käsin. H.V. Tuurin on kasvattanut Lootus-Talli.

Torstain lähdön videouusinta

Torstain lähdön tulokset


Lisätietoja:
Juho Hämäläinen
Tiedottaja, Suomen Hippos
puh. +358 50 5539176
juho.hamalainen@hippos.fi