Hyppää sisältöön

Graceful Swamp teki Kuopiossa suomen ennätyksen – Kuopio Stakesin voittoon Twist Of Fate

Kuopiossa vietettiin tänään aurinkoista ravipäivää Kuopio Stakesin merkeissä. Yleisölle tarjoiltiin huippuluokan ravipäivä lukuisien hevosurheilusuoritusten muodossa. Odotukset täyttyivät viimeistään lähdössä neljä, kun Biofarm Cupin finaalilähdössä 3 vuotias ori Graceful Swamp kohahdutti yleisöä ravaamalla uuden SE ajan 13,5 (1609m). Hevonen pitää nyt hallussaan 2- ja 3-vuotiaiden suomen ennätystä ja kuittasi voitosta 10 000 euron palkinnon.

Kuopiossa oli yleisölle järjestetty paljon ohjelmaa. mm. kesäauton huutokauppa. Auto myytiin lopulta 420 euron hintaan. Tuotto menee Kuopion ravinuorten toimintaan.

Kuopio Stakes lähtö ajettiin ravipäivän loppuhuipennukseksi. Lähtö alkoi dramaattisesti, kun yksi suosikeista, Vixpress Li laukkasi heti lähdössä. Finaalissa suosikit pitivät lopulta kutinsa. Toisella kierroksella kärkeä piti ori Twist Of Fate, joka onnistui pitämään asemansa maaliin saakka voittoajalla 12,2. Twist of Fate voitti myös oman karsintalähtönsä, joten sen päivän kokonaisvoittosumma oli lopulta 41 000 euroa. Loppusuoralla takaa nousivat hyvin myös Cameron Evo ja Hot Shot Luca napaten muut totosijat.

Graceful Swamp
Graceful Swamp voitti Biofarm Cup -finaalin SE ajalla 13,5 Kuva:Juhani Hynynen

”Twist Of Fate tuntui toiseen lähtöön paremmalta kuin ensimmäiseen. Hevonen oli hyvin ohjilla koko matkan. Talvi treenattiin hyvin, ja nyt mennään rauhallisesti tähdäten Derbyyn. Katsotaan vielä ajetaanko tänä kesänä muualla kuin täällä Suomessa”, sanoi Pekka Korpi voittajahaastattelussa.