Hyppää sisältöön

Graceful Swamp palasi parrasvaloihin Kasvattajakruunu-finaalissa Seinäjoella

3-vuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunu-finaalit ajettiin Seinäjoella. Oriiden ja ruunien finaalissa parrasvaloihin palasi Graceful Swamp. Tammojen finaalissa nähtiin paljon dramaattisia käänteitä, joiden päätteeksi ikäluokkakilpailujen tuttu menestyjä Pekka Korpi ajoi voittoon Arctic Elsalla.

Graceful Swamp Kasvattajakruunu Seinäjoki kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Graceful Swampin hieno kausi huipentui Kasvattajakruunu-voittoon. Kuva: Hanna Laakso / Suomen Hippos

3-vuotiaiden oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu-finaalissa parrasvaloihin palasi Graceful Swamp. Kaksi edellistä suurkilpailufinaalia laukkoihin pilannut Graceful Swamp ravasi nyt koko matkan. Ari Moilasen ohjastama ori haki johtopaikan ensimmäisellä takasuoralla, jonka jälkeen Graceful Swamp hallitsi tapahtumia vakuuttavasti maaliin asti. 


30 000 euron arvoinen Kasvattajakruunu-voitto tuli ajalla 15,3ake. Graceful Swampin takana toiseksi kiri Majestic Man ja kolmanneksi Ronaldo Malibu.


”Graceful Swampilla oli lennokasta menoa jo lämmityksessä. Otin ensimmäisen kaarteen varman päälle ja hevonen ravasi rennosti koko matkan. Voitto tuli lopulta helposti. Graceful Swampissa on kaikki hyvät palaset ja odotan paljon myös ensi kaudelta”, Moilanen kommentoi.


Valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen oli riemuissaan voitosta. ”Aivan mahtavaa eikä tätä menestystä vielä tajuakaan. Tulevaisuudessa tähdätään myös kansainvälisiin lähtöihin. Nyt meillä on sellainen hevonen, että viedään Suomi maailmankartalle”, Mäkinen hehkutti hevostaan.


Graceful Swampin omistaa Pekka Mäkinen Kp ja oriin on kasvattanut Ari Takaneva


Arctic Elsa Pekka Korpi Kasvattajakruunu Seinäjoki kuva Suomen Hippos Hanna Laakso
Arctic Elsa juoksi uransa arvokkaimman voiton Kasvattajakruunu-finaalissa. Kuva: Hanna Laakso / Suomen Hippos


3-vuotiaiden tammojen Kasvattajakruunu-finaalissa nähtiin paljon dramaattisia käänteitä. Ensimmäisessä kaarteessa käytiin tiukkaa kamppailua kärkipaikasta, jonka seurauksena Peanuts laukkasi. Sen jälkeen ennakkosuosikki Bosses Lady sai Tapio Perttusen ohjastamana tehdä omaa juoksuaan johtopaikalla. Sen takaa otti paikan Pekka Korven ohjastama Arctic Elsa. 


Loppukaarteessa Bosses Lady sekosi askelissaan laukalle. Arctic Elsa siirtyi johtoon ja irtosi täysin ylivoimaiseen voittoon ajalla 16,4ake. Toiseksi sijoittui Daze ja kolmanneksi Haley Web.


30 000 euron arvoinen voitto oli Pekka Korvelle täyspotti. Hän valmentaa Arctic Elsaa ja Korven Star-Racing Oy omistaa ja on kasvattanut hevosen. Lisäksi Arctic Elsa on Korven menestyksekkään siitosori Express Itin viimeistä ikäluokkaa. 


”Arctic Elsa tuntui lähdössä koko ajan hyvältä ja juoksu meni kuin elokuvissa. Hevosena se on rauhallinen ja viisas. Ensi vuonna jatkamme ikäluokkakilpailuissa, joissa uskon että se voi pärjätä. Arctic Elsa on ravivarma hevonen, joka yrittää aina kaikkensa”, Korpi kehui Kasvattajakruunu-voittajaansa. 


Seinäjoen raveissa ajettiin myös 3-vuotiaiden suomenhevosten Varsakunkku-finaali. Lähdön voitti Hannu Torvisen ohjastama Parvelan Retu, joka oli kirivaiheessa täysin ylivoimainen. Petri Laine valmentaa hevosta ja oriin on kasvattanut Marjo Vanninen. Varsakunkku-finaalista Lakos Team Ay:n omistama Parvelan Retu ansaitsi 5000 euroa.


Lisätietoja:

Hanna Laakso
Tiedottaja
Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403

Jyri Saranpää
Toiminnanjohtaja
Seinäjoen Ravikeskus
jyri.saranpaa@seinajoenravit.net
0500 567 764