Hyppää sisältöön

FWB-ori otti viikonlopun toisen voittonsa Helsinki Horse Show’ssa

FWB-ori Duendecillo P (Don Romantic - Midt-West Ibi-Light) kilpailee tänä viikonloppuna Helsinki Horse Show’ssa kansainvälisissä kouluratsastusluokissa erinomaisella menestyksellä. Rautias ori on ruotsalaisen ratsastajansa, Jeanna Högbergin, kanssa voittanut molemmat luokat, joihin se on osallistunut. Perjantaina tuli voitto kouluratsastuksen Grand Prix’ssä ja tänään lauantaina Grand Prix Kürissä. Hevosen on kasvattanut Anne Niemi.

Duendecillo P HIHS 2017 EK 3
Duendecillo P ja Jeanna Högberg nauttivat esiintymisestä suomalaisyleisön edessä. Kuva Emmi Korpiola

Jeanna Högberg oli erittäin tyytyväinen hevosen esitykseen lauantaina.

- Tänään hevonen oli jopa enemmän minun kanssani kuin eilen, se tuntui ratsastaessa todella hyvälle! Ori oli tänään hieman enemmän innostunut kuin eilisessä startissa, mutta viihtyi areenalla ja yleisön edessä, Högberg oli tyytyväinen päivän fiilikseen.

- Duendecillo P on hevosena hyvin vahva. Sen ratsastettavuus on hyvällä tasolla ja on nautinto tehdä töitä sen kanssa. Sen luonne on hieman tasaantunut muutaman viime vuoden aikana. Ennen se saattoi olla hieman jännittynyt, mutta nykyään se nauttii täysillä esiintymisestä areenalla, Högberg kertoo hevosesta.

Kasvattaja elää mukana menestyksessä

Duendecillo P:n kasvattaja-omistaja Anne Niemi oli täynnä iloa jäähallilla.

- Kahden voiton jälkeen tuntuu todella hyvältä! Minulle tärkeintä on, että hevonen nauttii. Peikko näytti radalla tyytyväiseltä. Korvat sojottivat eteenpäin ja hevosen ilme oli innostunut. Tällaisia hevosia ei synny Suomeen usein, tämä hevonen merkitsee kaikkea minulle, Anne Niemi kertoo.

- ”Peikko” on tärkeä hevonen meille, vienyt meidät paikkoihin, joihin emme olisi muuten päässeet. Tämä kausi on ollut super, vain voittoja ja sijoituksia, henkilökohtaisia ennätyksiä koko kauden, Niemi päättää.

Tuomarit tyytyväisinä

Rion olympialaisissakin vuonna 2016 tuomaroinut Peter Holler kehui oriin asennetta.

- Huomasi miten Högberg ja hevonen nauttivat tälle yleisölle esiintymisestä. Hevonen nautti radalla. Ohjelmassa oli parannettavaa, eli vielä voimme nähdä parempaa. Yleisö selkeästi nautti laadukkaasta kouluratsastuksesta.


Tuomari Gustaf Svelling kehui hevosen ruotsalaista ratsastajaa.

                                              

- Jeanne on hyvä ratsastaja, joka ratsastaa myös paljon nuoria hevosia.

 

Helsingin jäähallin yleisö palkitsi parivaljakon Grand Prix Kür –luokan suurimmilla aplodeilla. Duendecillo P kilpailee Helsingin jäähallissa myös sunnuntaina edustaen kotimaista ratsuhevoskasvatusta.

Lisätietoja täältä.