Hyppää sisältöön

Frans ja I.P. Vipotiina avausmatkojen voittajat

frans tuuletus
Juha Utela tuulettaa riemukkaasti Fransin voittoa kuninkuuskilpailun avausmatkalla. Kuva: Hanna Leppänen
Hallitseva ravikuningatar tamma I.P.Vipotiina ja ori Frans voittivat sarjojensa avausmatkan Teivon Kuninkuusraveissa.

Kuningatarkisassa B. Helmiina hallitsi lähtöä pitkään, mutta viimeisessä kaarteessa I.P.  Vipotiina sai vapaan väylän ja ravasi selvään voittoon. Ennen sitä I. P. Vipotiinan juoksupaikka sisäradalla pussissa hieman huolestutti ohjastaja Pertti Puikkosta.

-Hiki tuli, että tuliko tehtyä virhe, kun jäin sisälle niin pitkälle, Puikkonen totesi. Maaliintulon jälkeen Puikkonen oli voitosta onnellinen.I.P. Vipotiina sai häneltä kehut upeana urheilijana.
-Uskokaa, että olen onnellinen. Tähän on yritetty tähdätä, totesi Puikkonen, joka vastaa myös tamman valmennuksesta. Menestyvän tamman omistaa Rip Rap Team & Seppo Juvonen.
I.P. Vipotiinan voittoaika 2 100 metrillä oli 23,5a.

Kuninkuuskisassa Frans kiri voittoon ennen Villihottia.  -Se oli tasainenja hyvä juoksu, ohjastaja Juha Utala totesi tyytyväisenä. Utala osasi odottaa onnistunutta lopputulosta.  -Siitä   huolimatta oli pidetttävä kieli keskellä suuta maaliin asti, Utala naurahti.
Fransia valmentaa sen omistaja Jouni Hakkinen Kuhmoisesta. Oriin voittoaika 2 100 metrillä oli 23,4a.
Oriit ja tammat juoksevat sunnuntaina 1 609 ja 3 100 metrin matkat. Kolmen matkan yhteisaika ratkaisee kokonaiskilpailun tuloksen.

Tulevaisuuden toivot ratkoivat paremmuttaan 4-vuotiaiden Prikkuprinssissä. Suurkilpailun voittajaksi piti koko matkan johtanut Elmoori/Tommi Kylliäinen.

Kuninkuusravilauantai sujui kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Sää suosi Teivoa ja aurinkoiset rinteet täyttyivät raviurheilusta nauttivasta yleisöstä. Yleisömäärä 21 655 henkilöa ja Toto-vaihto kaikkien aikojen korkein yhtenä päivänä pelattu summa 1,7 miljooaa euroa.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen kokonaistilanne avausmatkan jälkeen

Vapaasti julkaistavia kuvia Teivon Kuninkuusraveista