Hyppää sisältöön

Finlandiaan kutsuttujen hevosten joukko täydentyi kahdella – Graceful Swamp ja Next Direction saivat liput

Radan kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi ojensi Vermon Keskiviikko -ravien päätteeksi himoitun Finlandia-lipun kahden eri suomalaishevosen taustajoukoille.

Iikka Nurmonen Erkki-Pekka Mäkinen Vermo 170419 kuva Hippos Suvi Hakkarainen
Iikka Nurmonen ja Erkki-Pekka Mäkinen vastaanottivat Next Directionin ja Graceful Swampin kutsut keskiviikkona Vermossa. Kuva: Hippos / Suvi Hakkarainen
Vuoden 2018 parhaana kolmevuotiaana lämminverisenä palkitun Graceful Swampin kutsu tuli keskiviikkona ravatun Nelivuotistähti-voiton myötä. 

Graceful Swampin valmentaja Erkki-Pekka Mäkinen totesi TotoTV:n haastattelussa, että oman hevosen kutsu Finlandia-Ajoon on hänelle unelmien täyttymys. Koska Graceful Swamp on vasta nelivuotias, valmentaja sanoi, että osallistumista täytyy vielä pohtia.

”Osaan kyllä nähdä hevosen siinä kilpailussa, mutta en silti vielä tiedä, mikä on ratkaisuni sen suhteen. Myös Finlandia-päivän nelivuotiskilpailu on hieno lähtö”, Mäkinen tuumaili. 

Kuusivuotias Next Direction esiintyi vakuuttavasti keskiviikon Isokenkä-lähdössä. Timo Hulkkosen valmentaman hevosen uran tähänastisiin huippukohtiin kuuluu muun muassa Derbyn 2017 kakkossija. Viime vuoden Seinäjoki Racessa Next Direction kiri neljänneksi ja oli silloin Seinäjoen suurkilpailun paras suomalaishevonen. 

Hevosen kutsun vastaanotti keskiviikon voiton ohjastanut Iikka Nurmonen

”Mielenkiinnolla ollaan tulossa mukaan”, ohjastaja välitti valmentajan terveisiä. ”Lähtöpaikat ratkaisevat Finlandiassa tosi paljon. Tänään hevonen osoitti, että se pystyy lähtemään tosi kovaa. Siitä on iso apu”, Nurmonen jatkoi. 

Finlandia-Ajoon ovat vahvistaneet tulonsa Pastore Bob, Top Of The World, Readly Express, Eridan, Chief Orlando ja Next Direction. Seinäjoki Racen voittaja Atupem sai myös kutsun, mutta sen taustajoukot ovat päättäneet osallistua viikkoa aiemmin juostaviin Olympiaraveihin eikä Atupem näin kilpaile Finlandia-Ajossa. 

1609 metrin pikamatkalla ajettavaan Finlandia-Ajoon kutsutaan kaikkiaan kymmenen hevosta. Finlandia-Ajo juostaan Helsingin Vermossa lauantaina 4. toukokuuta. 


Lisätietoja: 

Miika Lähdeniemi
Kilpailupäällikkö, Vermo 
miika.lahdeniemi@vermo.fi
045 788 16738

Hanna Laakso
Tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403