Hyppää sisältöön

Finlandia-päivänä 10.5 jaossa suoria paikkoja Elitloppet-viikonlopun ponilähtöihin

Finlandia-päivänä 10.5. Vermossa jaetaan suoria paikkoja Elitloppet-viikonlopulle myös ponilähtöihin.

Emil Havulehto Pomona II Mini Elitloppet Solvalla 260519 kuva Hippos Hanna Laakso
Pomona II ja Emil Havulehto voittivat viime vuonna Mini Elitloppetin Solvallassa. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Ruotsin ja Suomen pääraviratojen Solvallan ja Vermon yhteistyö jatkuu tiiviinä kauden päätapahtumien ympärillä. Vuonna 2020 Finlandia-Ajon voittaja saa viidentenä vuonna peräkkäin suoran kutsun Elitloppetiin heti maaliintulon jälkeen.

Viime vuonna A- ja B-kategorioiden ponilähdöistä voittajat saivat paikat Mini ja Lilla Elitloppetiin, ja sama yhteistyö jatkuu. Tänä vuonna myös Finlandia-päivänä Vermossa ajettavasta Prix Monté Finlandiasta voittaja saa suoran paikan Elitloppet-sunnuntain Monté-eliittiin.

”Meillä on hieno yhteistyö Vermon kanssa ja sen laajentaminen on inspiroivaa, sillä Finlandia-päivän urheilullinen taso on aina korkealla”, Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot sanoo Vermon tiedotteessa. 

”Solvallaan matkustaa erittäin paljon suomalaisia Elitloppet-viikonlopuksi ja toivottavasti tämä nostaa kiinnostusta entisestään.”

Lisäksi Finlandia-sunnuntain 10.5. ohjelmaan tulee yksi kansainvälinen lähtö lisää. Ruotsin raviurheilun ykkössarjan STL:n divisioonia ajetaan Vermossa kolme: Klass I-, Pronssidivisioona- ja Hopeadivisioona-lähdöt. Kahdessa ensin mainitussa ykköspalkinto on vähintään 110 000 Ruotsin kruunua, eli noin 10 000 euroa, ja Hopeadivisioonassa vähintään 125 000 kruunua, eli noin 12 000 euroa.

”Aiempina vuosina on ollut Klass I- ja Pronssidivisioonakarsinnat Vermossa, mutta nyt lisätään ohjelmaan myös Hopeadivisioona”, Mattias Stenby Ruotsin raviurheilun keskusjärjestö Svensk Travsportista taustoittaa.

”Kolme karsintaa Vermossa on hyvä juttu STL-finaaleille. Näin saamme entistä kansainvälisemmät finaalit Solvallaan Elitloppet-lauantaille.”

”Vermon divisioonakarsintojen voittajat pääsevät Solvallaan Elitloppet-viikonlopun finaalilähtöihin, mikä on monelle unelma ja kevään päätähtäin”, Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi lisää.

”Finlandia-päivästä on kolme viikkoa Elitloppetiin, mikä on monelle hevoselle optimaalinen starttiväli. Urheilutarjonnasta tulee kovaluokkaista ja uskon, että monella pohjoismaalaisella hevosella tähdätään Vermon lähtöihin. Yhteistyö ruotsalaisten kanssa jatkuu tiiviinä.”

Elitloppet on Solvallassa 29.-31.5. järjestettävä suurtapahtuma. Päälähtö Elitloppet on kutsukilpailu, jossa ajetaan kaksi kahdeksan hevosen karsintalähtöä. Neljä parasta kummastakin karsinnasta menee finaaliin, jonka voittaja saa kolme miljoonaa kruunua.

Finlandia-Ajo on Vermon kansainvälisin ravilähtö ja Suomen suuripalkintoisin mailin matkan sprintterikilpailu, joka ajetaan tänä vuonna sunnuntaina 10.5. Ykköspalkinto on 110 000 euroa. Huipputapahtuma alkaa jo lauantaina 9.5. jolloin ajetaan mm. perinteikäs Arvid Åvallin Tammaderby.


Lisätietoja:


Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi +358 45 788 16738

Solvallan urheilujohtaja Anders Malmrot +46 70 636 00 58